Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » UEFA представив офіційний м'яч Євро-2024

UEFA представив офіційний м'яч Євро-2024

Категорія: Головне, Спорт
UEFA представив офіційний м'яч Євро-2024 Союз європейських футбольних асоціацій (UEFA) представив офіційний м'яч чемпіонату Європи 2024 року, який відбудеться з 14 червня по 14 липня у Німеччині. М'яч виробництва Adidas був показаний на спеціальному заході перед Олімпійським стадіоном у Берліні.

Назва м'яча – Fussballliebe – у перекладі з німецької означає «любов до футболу». Згідно з інформацією на сайті UEFA, м'яч був виконаний у техніці Connected Ball, яка передбачає наявність усередині м'яча камери з інерційним вимірювальним блоком, який протягом матчу надає відеопомічнику судді (VAR) дані про рух м'яча.

Дизайн м'яча виконаний у яскравих червоних, синіх, зелених та помаранчевих кольорах, які підкреслюють чорні «крила». У релізі UEFA також зазначається, що м'яч був створений за допомогою екологічно чистих матеріалів на біологічній основі.
 
"Кожен шар м'яча був адаптований для включення таких матеріалів, як кукурудзяне волокно, цукрова тростина, деревна маса та каучук", - додали в UEFA.

Чемпіонат Європи 2024 року пройде в десяти приймаючих містах Німеччини: Берліні, Кельні, Дортмунді, Дюссельдорфі, Франкфурті, Гельзенкірхені, Гамбурзі, Лейпцигу, Мюнхені та Штутгарті. Збірна Росії через санкції UEFA не бере участі у кваліфікаційному турнірі. У вересні в UEFA заявляли, що російські команди будуть відсторонені від участі, доки військові дії на території України не закінчаться.