Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Настоянка мухомора – для чого вона потрібна і чи можна її пити?

Настоянка мухомора – для чого вона потрібна і чи можна її пити?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

Настоянка мухомора – для чого вона потрібна і чи можна її пити?Настоянка мухомора, яку в Україні можна придбати на сайті kolo-grybiv.shop набуває популярності як засіб від різних захворювань. Прихильники цього методу використовують настоянку мухомора при проблемах зі шкірою, головних болях, безсонні та депресії. Лікарі попереджають, що такий спосіб самолікування небезпечний і може спричинити ураження центральної нервової системи, психоз та інші побічні ефекти.

 

Мухомор (Amanita muscaria) — неїстівний і отруйний гриб сімейства мухоморових. Має характерну червону капелюшок з білими плямами. Останнім часом намітилася тенденція вживання мухоморів в їжу в лікувальних цілях. Один із способів – пити настоянку мухомора. Тренд пропагують і деякі знаменитості. Лікарі попереджають, що це дуже небезпечна практика і не можна їсти мухомор у жодному вигляді. Реакція організму після контакту з токсинами, що містяться в грибах, непередбачувана.

 

Властивості настоянки мухомора

Традиційно червоний мухомор (лат. Amanita muscaria) протягом століть використовувався в медицині в Сибіру та деяких регіонах Скандинавії. Препарати мухомора застосовували як місцево, так і внутрішньо. Його прихильники вважають, що гриб має болезаспокійливі, протизапальні, протитривожні та стимулюючі властивості. Дослідження не підтверджують його ефективність, хоча є деякі повідомлення про те, що сполуки, які він містить, можуть мати терапевтичний ефект, наприклад, протипухлинний.


Настоянка мухомора - для чого використовується?

Вчені вирішили розібратися з якою метою використовують мухомор і які побічні ефекти має вживання настоянки мухомора та вживання сухих мухоморів. Виявилося, що жінки приймали настоянку мухомора при проблемах зі шкірою та болях (наприклад, головного болю), а чоловіки – сушені мухомори для зняття стресу, депресії та покращення сну. Основними побічними ефектами після вживання мухомора є головний біль, біль у животі та млявість. Жінок, які вживали настоянку, найбільше турбували головні болі.


Прихильники цього методу також рекомендують настоянку мухомора для місцевого застосування при болях у суглобах і запаленнях, пов’язаних із такими захворюваннями, як ревматоїдний артрит або дегенерація.

 

Настоянка мухомора – чи безпечна вона для здоров’я?

Пити настоянку мухомора ризиковано і небезпечно. Мухомор - це неїстівний і отруйний гриб, який не втрачає своїх отруйних властивостей при варінні. Сполуки, відповідальні за отруєння мухомором: іботенова кислота, мусцимол, мусказон і мускардін. Але це також можуть бути важкі метали, накопичені в грибах, наприклад, ртуть. Отруєння може мати серйозні наслідки, в тому числі ураження нервової системи.


Вживання червоного мухомора у вигляді настоянки (або в будь-якій іншій формі) може викликати різні симптоми отруєння:

 

  • галюцинації,
  • запаморочення,
  • втома,
  • порушення орієнтації в просторі,
  • розлади сенсорного сприйняття,
  • можуть виникати судоми,
  • нудота,
  • блювота,
  • діарея,
  • гіпертонія,
  • серцева аритмія,
  • епізоди психозу, які можуть тривати до кількох днів.

 

Симптоми отруєння проявляються через 30-90 хвилин після вживання грибів і можуть зберігатися протягом кількох днів. При отруєнні мухомором необхідно терміново звернутися за медичною допомогою.