Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Destatis: спад виробництва торкнувся більшості ключових галузей економіки ФРН

Destatis: спад виробництва торкнувся більшості ключових галузей економіки ФРН

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Destatis: спад виробництва торкнувся більшості ключових галузей економіки ФРННайбільша економіка Європи зіштовхнулася із серйозною проблемою за підсумками третього кварталу 2023 року. Спад виробництва торкнувся більшості ключових галузей Німеччини, повідомляється у звіті аналітиків Федерального статистичного управління ФРН (Destatis).

Обсяг виробництва у обробній промисловості, крім будівельного сектора, знизився на 3,8 відсотка у річному вираженні. Головною причиною такої динаміки експерти назвали зниження випуску нових автомобілів та запчастин для транспортних засобів. Схожі проблеми аналітики зафіксували і в секторі енергопостачання.

Валова додана вартість (різниця між випуском товарів/послуг та проміжним обсягом споживання) у транспортній та готельній галузях продемонструвала спад на 0,4 відсотка порівняно з тим же кварталом 2022-го. На цьому фоні сумарний обсяг німецького експорту за підсумками третього кварталу скоротився на 3,8% рік до року, уточнили у відомстві.

Президент Destatis Рут Бранд зазначила, що обсяги виробництва в німецькій економіці були близькими до стагнації протягом двох кварталів поспіль. Так, темпи зростання виявилися нульовими за підсумками січня-березня, а у квітні-червні становили лише 0,1 відсотка. Таким чином, проблеми у виробничому секторі найбільшої економіки Європи зберігаються третій квартал поспіль.
 
"Після слабких показників у першій половині 2023 року економіка Німеччини вступила в другу половину 2023 року з невеликим спадом", - підсумувала Бранд.