Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Названо найкращого футболіста XXI століття

Названо найкращого футболіста XXI століття

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Спорт
Названо найкращого футболіста XXI століття Нападника збірної Аргентини та «Інтер Майамі» Ліонель Мессі було названо найкращим футболістом XXI століття за версією FourFourTwo. Рейтинг доступний на сайті видання.

На другому місці розташувався форвард "Аль-Насра" та збірної Португалії Кріштіану Роналду. Третім став колишній футболіст збірної Іспанії та «Барселони» Андрес Іньєста. Четверте місце посів півзахисник Хаві, який на даний момент очолює каталонців. П'ятим став екс-хавбек збірної Бразилії та «Барселони» Роналдіньо.

Мессі – восьмиразовий володар «Золотого м'яча». У складі "Барселони" він десять разів ставав чемпіоном Іспанії і чотири рази вигравав Лігу чемпіонів. Зі збірної Аргентини форвард став чемпіоном світу.

У 2021 році Міжнародна федерація футбольної історії та статистики назвала найкращого тренера світу у XXI столітті. Перше місце в рейтингу посів португалець Жозе Моурінью. На другій позиції опинився колишній головний тренер збірної Німеччини Йоахім Лев. Третє місце поділили Хосеп Гвардіола з "Манчестер Сіті" та колишній наставник "Манчестер Юнайтед" Алекс Фергюсон.