Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » «Укренерго» закликала українців економити електрику через дефіцит

«Укренерго» закликала українців економити електрику через дефіцит

Категорія: Політика, Суспільство, Гроші
«Укренерго» закликала українців економити електрику через дефіцит Компанія «Укренерго» закликала українців заощаджувати електрику через дефіцит в енергосистемі країни. Відповідне повідомлення з'явилося у Telegram-каналі підприємства.

За даними ресурсної організації, енергосистема країни може не витримати дефіцит електроенергії, який спостерігається з 29 листопада 2023 року. Його причиною стало швидке зростання споживання електрики через холоди, а також одночасне включення до мережі тисяч споживачів з регіонів країни, що постраждали від негоди.

Представники компанії пояснюють, що електростанції не можуть виробити необхідну для громадян кількість енергії. Пік навантажень на мережу очікується до 18:00.

Раніше стало відомо, що в Україні через буран знеструмлено виявилося понад дві тисячі населених пунктів у 15 областях республіки.
 
За даними «Укренерго», найскладніша ситуація склалася у Полтавській, Одеській, Миколаївській, Київській та Кіровоградській областях, а також у підконтрольній Збройним силам України частині Херсонської області.