Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як обрати пам'ятник?

Як обрати пам'ятник?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Гроші

Як обрати пам'ятник? Існують різні типи цвинтарних пам'ятників, зокрема: граніт, мармур, сучасний і традиційний. Вибрати правильний непросто, і потрібно враховувати багато факторів. Пам'ятник повинен відповідним чином увічнювати пам'ять про померлого, бути міцним і легко чиститися. Також важлива естетика - малюнок і додаткові прикраси. 

 

В Україні провідним виробником пам’ятників - https://memomaister.com.ua/odynarni/ є компанія Луцька Каменярня. Якщо вам потрібно замовити пам’ятник, звертайтеся до Камернярні. Компанія надає комплексну допомогу в цьому напрямку: консультує щодо вибору дизайну надгробків, написів та декору.


Види цвинтарних пам'ятників: сучасні та традиційні

Перш ніж відповісти на питання, який камінь найчастіше вибирають для пам'ятників, розглянемо види надгробків за стилем. Пам'ятники бувають двох основних типів: сучасні та традиційні. Чим вони відрізняються?


На кладовищах найчастіше зустрічаються традиційні пам’ятники. Вони мають позачасовий характер і дуже елегантні. Вони вирізняються численними прикрасами, наприклад надгробним різьбленням.

 

Все частіше на кладовищах можна зустріти сучасні надгробки з мінімалістичним виглядом. Вони мають просту форму і позбавлені прикрас. Виготовлені з увагою до деталей, вони виглядають так само елегантно, як традиційні пам’ятники.

Вирішуючи, який вид надгробка вибрати, в першу чергу слід пам'ятати про покійну людину. Можливо, вона за життя порушувала це питання під час відвідин цвинтаря? Вона висловила свою думку про різні пам'ятники? Якщо ні, то варто покластися на свою інтуїцію і вибрати елегантний, добротний надгробок і будь-які прикраси, які додадуть проекту оригінальний характер.

 

Які бувають камені для пам'ятників?

Перед тим, як замовити надгробний пам'ятник, необхідно розглянути ще одне важливе питання: надгробки. Для виготовлення пам’ятників використовуються різні види матеріалів. Найпопулярнішими є граніт і мармур. Можна зустріти і пам'ятники з пісковика, але це менш поширені варіанти.


Що стосується мармуру, то це надзвичайно елегантний і вражаючий камінь. Він відносно міцний, але не такий міцний, як граніт. Він менш стійкий до погодних умов і вимагає більш трудомісткого догляду. Мармур недешевий матеріал.

 

Граніт, в свою чергу, має масу переваг:


  • він міцний, стійкий до пошкоджень і різних погодних умов,
  • має низьке водопоглинання,
  • стійкий до зміни кольору,
  • його легко підтримувати в чистоті.

 

Варто підкреслити, що в естетичному плані граніт не відрізняється від мармуру. Він доступний у багатьох візерунках і відтінках, що дозволяє створювати різні варіанти пам’ятників. Гранітні надгробки елегантні, міцні та поза часом, тому вони дуже популярні.


 

 

Який пам'ятник обрати?

Різні види каменю для пам'ятників мають різні властивості, переваги і недоліки, але найбільш універсальними, практичними і довговічними є граніт і мармур. Крім вибору матеріалу, варто також враховувати стиль надгробка. В даний час ви можете вибрати з багатьох рішень: побудувати традиційний пам'ятник з багатьма прикрасами або мінімалістичний пам'ятник простої форми. У цьому випадку немає кращого чи гіршого вибору – важливо, щоб надгробок був вишуканим, естетичним і підкреслював повагу до покійного.