Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Світовий банк схвалив надання Україні 1,2 мільярда доларів

Світовий банк схвалив надання Україні 1,2 мільярда доларів

Категорія: Головне, Економіка
Світовий банк схвалив надання Україні 1,2 мільярда доларів Світовий банк схвалив надання Україні позики на 1,2 мільярди доларів під гарантії уряду Японії. 

У документі фінансової організації зазначається, що ці кошти будуть спрямовані на підтримку 29 програм соціальної допомоги «найуразливішому населенню України» у рамках проекту Investing in Social Protection for Inclusion, Resilience та Efficiency (INSPIRE).
 
Зокрема, гроші виділяються на підтримку сиріт, дітей, які перебувають під опікою, соціально не захищених студентів, а також жертв катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції та торгівлі людьми.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Київ отримає близько 162 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку, 190 мільйонів доларів від Норвегії, а також 70 мільйонів доларів від Швейцарії.

До цього стало відомо, що Світовий банк зумів мобілізувати понад 24 мільярди доларів для допомоги Україні, при цьому близько 90 відсотків коштів надано не самою організацією, а гарантами та донорами, зокрема Японією, Великобританією, США та Європейським союзом.