Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ціна на російську нафту різко знизилася

Ціна на російську нафту різко знизилася

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Ціна на російську нафту різко знизилася У листопаді середня ціна на основний російський експортний сорт нафти Urals знизилася більш ніж на десять відсотків порівняно з жовтнем до 72,84 долара за барель. 

Середня вартість сорту Brent за цей же період склалася на рівні 83,12 долара за барель. Таким чином, середній дисконт Urals до еталонного сорту досяг 10,26 долара.

За підсумками 11 місяців 2023 року середня ціна на Urals склала 62,89 долара за барель. Це на 15 доларів нижче, ніж за той же період у 2022 році, проте на 2,89 долара вище, ніж встановлена західними країнами стеля цін на російську нафту. У жовтні Urals продавався в середньому по 81,52 долара, а дисконт до Brent дорівнював 9,67 долара.

Раніше повідомлялося, що США останній місяць посилили контроль за дотриманням санкцій проти російської нафти. Зокрема, було введено санкції проти трьох танкерів, які брали участь у транспортуванні партій сировини, а грецькі судновласники отримали листи із попередженням про наслідки співпраці з Росією.