Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » CPJ: не менше 63 журналістів загинули з початку конфлікту Ізраїлю та «Хамасу»

CPJ: не менше 63 журналістів загинули з початку конфлікту Ізраїлю та «Хамасу»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
CPJ: не менше 63 журналістів загинули з початку конфлікту Ізраїлю та «Хамасу»З початку конфлікту між ізраїльською армією та палестинським рухом «Хамас» загинули щонайменше 63 журналісти, випливає з даних Комітету захисту журналістів (CPJ). Найбільшу кількість жертв серед працівників ЗМІ за один день комітет зафіксував 7 жовтня – шестеро людей.

Серед 63 загиблих, про які відомо CPJ, 56 палестинських журналістів, чотири ізраїльські та три ліванські. Ще 11 журналістів поранено, троє — вважаються зниклими безвісти.
 
19 співробітників ЗМІ було затримано. Крім того, зазначає CPJ, багато членів сім'ї журналістів на Близькому Сході зазнали загроз і нападів.

Наприкінці жовтня Ізраїль відмовився надавати гарантії безпеки журналістам, які перебувають у секторі Газа. Як мінімум одного журналіста Reuters було вбито 13 жовтня в Лівані. Він був у групі журналістів, до якої також входили співробітники AFP та «Аль-Джазіри».
 
За останніми даними, у секторі Газа загинуло близько 15,5 тис. палестинських громадян. Ізраїльська сторона повідомляла про загибель 1,2 тис. людей.