Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Android Central: смартфони поділяться даними про користувача під час дзвінків 911

Android Central: смартфони поділяться даними про користувача під час дзвінків 911

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
Android Central: смартфони поділяться даними про користувача під час дзвінків 911Android-смартфони навчили ділитися даними про користувачів під час дзвінків до екстрених служб. Про це повідомляє видання Android Central.

Система працює на основі RapidSOS, яку тепер підтримує Android. Користувачеві необхідно заповнити певну інформацію про себе, яка передаватиметься в автоматичному режимі диспетчерам під час здійснення дзвінків до екстрених служб — наприклад, за номером 911.

Власник смартфона може вказати свій вік, вагу, групу крові, алергії та інші дані.
 
«Ця інформація доступна для використання до відправлення та до прибуття служб реагування. Це заощаджує багато часу, бо ми вже знаємо, на що відповідаємо і що нам потрібно», — розповіла директор центру екстреної допомоги міської пожежної охорони Балтімора Тенеа Реддік.

Щоб почати ділитися даними з екстреними службами, потрібно заповнити анкету в налаштуваннях смартфона. Для цього слід відкрити програму «Особиста безпека», а потім активувати перемикач «Доступ до інформації для екстрених випадків».
 
Представники RapidSOS уточнили, що функція працює на всіх Android смартфонах, але може бути недоступна в ряді регіонів.

У грудні 2022 року Apple розширила підтримку функції супутникового зв'язку Emergency SOS за межами Північної Америки. Опція, що дозволяє надсилати повідомлення екстреним службам поза зоною дії стільникового зв'язку, з'явилася у Великій Британії, Франції, Німеччині та Ірландії.