Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » FT: найдорожчий особняк у Лондоні придбав індієць

FT: найдорожчий особняк у Лондоні придбав індієць

Категорія: Гроші, Світ
FT: найдорожчий особняк у Лондоні придбав індієцьНайдорожчий особняк у Лондоні придбав індійський мільярдер Адар Пунавалла. Про це пише Financial Times (FT).
 
Вартість операції наближається до 138 мільйонів фунтів стерлінгів (15,8 мільярда рублів). Особняк Аберконуей Хаус розташований в районі Мейфер недалеко від Гайд-парку. Будівля збудована у 20-х роках минулого століття та займає 2,3 тисячі квадратних метрів.
 
Майбутньою власницею маєтку могла стати і дочка покійного мільярдера Яна Кульчика, найбагатшої людини Польщі. За даними джерел, близьких до сім'ї Пунавалла, він не планує переїжджати до Великобританії на постійне місце проживання.

"Вакцинний принц" Адар Пунавалла з 2011 року очолює Інститут сироватки крові Індії - найбільшого у світі виробника вакцин.
 
Саме тут було виготовлено сотні мільйонів доз вакцини Oxford-AstraZeneca. 2021 року Пунавалла виділив Оксфордському університету 50 мільйонів фунтів стерлінгів на будівництво дослідницького корпусу своєї компанії.

Раніше стало відомо, що засновник Amazon Джефф Безос таємно купив ще чотири особняки загальною вартістю 45 мільйонів доларів. На додачу до найдорожчого з них він отримав 300 футів берегової лінії.