Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » "Манчестер Юнайтед" вилетів з єврокубків

"Манчестер Юнайтед" вилетів з єврокубків

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Спорт
"Манчестер Юнайтед" вилетів з єврокубків Перший день заключного туру групового етапу Ліги чемпіонів ознаменувався очікуваним фіаско одного з найпопулярніших клубів світу - "Манчестер Юнайтед". Після домашньої поразки від мюнхенської "Баварії" - 0:1 він посів у своєму квартеті останнє місце, пропустивши в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів датський "Копенгаген", а в раунді play-off Ліги Європи - турецький "Галатасарай".

Звісно, за великим рахунком свої шанси пробитися до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів «Манчестер Юнайтед» втратив аж ніяк не останній тур групи А, зустрічаючись вдома з «Баварією». Передумовами цього провалу стали домашня поразка від «Галатасарая» (2:3) та виїзна від «Копенгагена» (3:4). І все-таки теоретично в заключному турі англійський гранд мав можливість пройти далі. Для цього йому була потрібна перемога над «Баварією» на своєму полі за умови нічиєї у зустрічі чемпіонів Данії та Туреччини. Але не зрослося.
 
У першому таймі капітан «Манчестер Юнайтед» Бруну Фернандеш, залишившись без опіки у вигідній ситуації, пробив значно вище за ворота голкіпера «Баварії» Мануеля Нойєра, а через деякий час у цій невеселій для легендарного британського клубу історії настала розв'язка.

Спочатку після перерви у Копенгагені гол стамбульцям забив нападник господарів Лукас Лерагер. А потім півзахисник «Баварії» Кінгслі Коман, який витончено розкрутив комбінацію у штрафному майданчику «Манчестер Юнайтед», отримав передачу від Гаррі Кейна і не залишив шансів воротареві суперників Андре Онана. Більше того, в двадцять з лишком хвилин на стадіоні Old Trafford гості були близькі до того, щоб збільшити свою перевагу: після удару головою Кейна м'яч пролетів поряд з дев'яткою чужих воріт. У підсумку обидва матчі завершилися з однаковим результатом – 1:0. А це означає, що у "Баварії" - 16 очок, у "Копенгагена" - 8, у "Галатасарая" - 5, у "Манчестер Юнайтед" - 4.

Тобто один із найпопулярніших клубів світу вибув з єврокубків, не зумівши зачепитися навіть за третє місце, що дає право продовжити боротьбу в Лізі Європи.

У групі С за другу путівку до play-off Ліги чемпіонів у очній зустрічі в Неаполі билися «Наполі», чинний чемпіон Італії та португальська «Брага». Неаполітанці, які після 15 турів національної першості йдуть лише сьомими і поки не потрапляють до єврокубків, зняли всі питання ще у першому таймі та перемогли — 2:0. Берлінський «Уніон» удома програв мадридському «Реалу» — 2:3, незважаючи на те, що 38-річний півзахисник гостей хорват Лука Модріч наприкінці першого тайму не забив пенальті. Таким чином, "Реал", опинившись після жеребкування в далеко не найслабшій компанії, пройшов груповий етап без втрат і набрав 18 очок (у середу цей результат може повторити "Манчестер Сіті"). «Наполі» заробив 10 очок, а у «Браги» та «Уніона» залишилося відповідно по 4 та 2 бали.

У двох інших квартетах у вівторок визначалися клуби, які з третіх місць вирушили до Ліги Європи. Група В делегувала туди французький "Ланс", який вдома обіграв іспанську "Севілью" - 2:1. Оскільки лондонський "Арсенал" і голландський ПСВ в Ейндховені зіграли внічию - 1:1, підсумкове становище тут таке: "Арсенал - 13 очок, ПСВ - 9, "Ланс" - 8, "Севілья" - 2. Тобто клуб з Іспанії , який є чинним переможцем Ліги Європи, а загалом вигравав цей турнір більше, ніж будь-хто — сім разів, не тільки не зумів пройти у play-off головного єврокубка, а й не захищатиме свій титул в іншому турнірі.

А у групі D путівку до другої за значенням єврокубок в останній момент виборола португальська «Бенфіка», яка зустрічалася на виїзді з австрійським «Зальцбургом». Гол бразильського нападника лісабонців Артура Кабрала, який приніс їм перемогу - 3:1, перевернув ситуацію у суперництві цих двох команд. «Бенфіка» набрала ті ж 4 очки, що й «Зальцбург», але обійшла його за одним із додаткових показників, забивши у всіх шести матчах 11 голів проти 7. Першим же тут фінішував іспанський «Реал Сосьєдад», який на виїзді досяг нульової нічиєї. з італійським «Інтером» і за рівності очок — по 12 — випередив його за найкращою різницею забитих та пропущених м'ячів. Зазначимо, що більшу частину зустрічі у складі гостей провів російський півзахисник Арсен Захарян, який заробив жовту картку та замінений на 77-й хвилині.