Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ліга Чемпіонів: «Шахтар» поступився «Порту»

Ліга Чемпіонів: «Шахтар» поступився «Порту»

Категорія: Головне, Спорт
Ліга Чемпіонів: «Шахтар» поступився «Порту» Матч «Порту» та «Шахтаря» був вкрай важливим для обох команд. Посилання дуже просте – перемагаєш, проходиш у плей-офф Ліги чемпіонів без огляду на інші матчі. Гості інших варіантів взагалі не мали. Португальців ще влаштовувала нічия, проте про цей кінець футболісти Сержіу Консейсау і не думали. Щойно пролунав стартовий свисток, як «дракони» почали душити свого суперника. Пресинг – високий, атаки – постійні.

На другій хвилині вже Еванілсон ухитрився навісити від лицьової лінії під тиском Георгія Судакова, а Мехді Таремі зумів викрутитися, пробивши головою у правий нижній кут. Дмитро Різник витягнув м'яч із-під штанги. "Порту" не скинув швидкостей. Пройшла передача на Пепі Акіно до штрафного майданчика, той торкаючись падіння віддав у воротарську, де Вандерсон Галено, який прибіг паралельним курсом, легко розстріляв порожні ворота - 1:0.

Десяти хвилин не минуло, а рахунок відкрито. Тільки після цього трохи підняв голову «Шахтар». Крос Судакова прилетів на голову Криськіва, той пробив у могутньому стрибку, спрямувавши м'яч над поперечиною. "Порту" ніби не прийняв тривожний дзвінок. Діогу Коште довелося рятувати після щільного удару Гочолеішвілі – португальський голкіпер дістав м'яч у кутку воріт. А під кінець півгодини діставати довелося вже з сітки.

Зубков отримав м'яч на межі офсайду та прострілив. Португальці побачили піднятий прапор бокового арбітра та кинули грати, а Сікан просто закотив м'яч у порожні ворота. Ось тільки офсайду в Олександра ніякого не було, боковий арбітр помилився. Арбітр повторив і подивився гол. За таке дивне рішення португальці ледь не «страчували» арбітра, висипали всією лавкою. Пара жовтих карток заспокоїла «драконів».

Ну а емоційний сплеск допоміг стати злішим. Далі «Шахтар» вже не мав шансів. Санусі відборовся ліворуч і по краю запустив Пепе Акіно, той викотив на дугу штрафного майданчика, а Вандерсон Галено, який набіг, технічним ударом оформив дубль - 3:1. Таремі на старті другого тайму міг забивати, але Різник у розкішному кидку витяг м'яч з-під поперечини. Іранський форвард головою пробив дуже круто.

У тому епізоді голкіпер врятував, але наприкінці години ігрового часу саме Мехді Таремі остаточно поховав інтригу. Галено підстеріг помилку Бондаренко в центрі поля, відразу ж віддав уперед, а іранець теж вигадувати нічого не став - потужно пробив. Різняк навіть до ладу зреагувати не зумів - 3:1. Тотально «Порту» домінував, але нервової кінцівки не уникнув. Трохи послабили хватку та отримали у свої ворота.

Данило Сікан після падіння Зубкова пробив у ближній кут, а Діогу Кошта відбив м'яч точно в Ештакіу – 3:2. Щоправда, за три хвилини португальці відновили статус-кво. Подача Галена від кута поля пішла точно на Пепі, ветеран «підрізав» Степаненка, пробивши між ніг голкіперу – 4:2. А Франсішку Консейсау відзначився, провівши лише хвилину на полі. Матвієнко помилився при прийомі поперечної передачі, Шику здійснив перехоплення, увійшов до штрафного майданчика і точно пробив – 5:2.

Егіналдо повторив трюк Консейсау, швидко забивши після виходу на заміну. І теж помилка оборони завершилася потужним ударом у дальній кут – 5:3. «Порту» був явно сильнішим і заслужено переміг, продовживши боротьбу у плей-офф Ліги чемпіонів. "Шахтар" же падає до Ліги Європи.