Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » La Naciоn: ціни на пальне в Аргентині зросли на 35-40% після девальвації песо

La Naciоn: ціни на пальне в Аргентині зросли на 35-40% після девальвації песо

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
La Naciоn: ціни на пальне в Аргентині зросли на 35-40% після девальвації песоНафтові компанії в Аргентині після девальвації песо підвищили вартість бензину та дизельного палива на 35-40 відсотків у середньому по країні. Про це повідомляє видання La Naciоn.

Менш ніж за тиждень ціни зросли на 65 відсотків, а з початку року – на 235 відсотків. Причому найсильніший стрибок стався менш як за місяць — з 19 листопада паливо подорожчало на 100 відсотків.

З урахуванням підвищення ціни на бензин зараз становлять близько 600 песо за літр (приблизно 0,75 долара за новим обмінним курсом). Рішення нафтових компаній вплине на вартість палива на заправках YPF, Shell, Axion та Puma Energy, вони мають підвищити ціни з 14 грудня.

Про рішення уряду девальвувати офіційний курс песо вдвічі стало відомо напередодні. Замість 365 песо доларів тепер коштує 800 песо.
 
Радикальні реформи відбуваються під егідою нещодавно обраного президента Аргентини Хав'єра Мілея, який заявив, що країна перебуває у глибокій кризі, і їй потрібні шокові зміни.