Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ватикан припустився благословення для одностатевих пар

Ватикан припустився благословення для одностатевих пар

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Ватикан припустився благословення для одностатевих парДикастерія Ватикану за доктриною віри дозволила католицьким священикам благословляти одностатеві союзи, які «потребують допомоги представникам сексуальних меншин», які не претендують на легітимізацію власного статусу, а також не перебувають у шлюбі парафіян. Про це повідомляє Catholic News Agency.

У декларації наголошується, що благословення може даватися лише «спонтанно і на знак пастирської близькості», не виправдовуючи їхніх стосунків і не в контексті формального літургійного обряду.
 
Зазначається, що Папа Римський Франциск консультував ініціативну групу щодо складання нової релігійної норми спільно з експертами з теології, а пізніше схвалив та підписав фінальну версію документа.

Раніше Папа Римський покарав консервативного кардинала Реймонда Берка за те, що він є джерелом розбіжностей у церкві. Берк був призначений кардиналом попереднім Папою Римським Бенедиктом XVI, відомим більш консервативними поглядами, ніж Франциск.
 
Кардинал відомий своїми критичними заявами щодо Франциска та його релігійної доктрини. Зокрема, він говорив, що програма нинішнього Ватикану «є скоріше політичною та людською, ніж церковною та божественною».