Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Індукційна плита – яку вибрати?

Індукційна плита – яку вибрати?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Гроші

Індукційна плита – яку вибрати? Цей пристрій полегшує життя, покращує приготування їжі та прискорює термічну обробку. Він також безпечний і легко чиститься. Мова йде про індукційну плиту , яка зробила переворот у світі побутової техніки. Це привнесло в кухню інновації та сучасний дизайн. Сьогодні індукційна плита об’єднує інтер’єр, вона доступна в багатьох кольорах, розмірах і формах, і при цьому вона не така дорога, як раніше. На сучасному ринку однією з найкращих є індукційна поверхня Gunter & Hauer.

 

Поява цих сучасних пристроїв на ринкиспочатку сприймалася покупцями скептично. Користувачі неохоче замінювали традиційну газову плиту на електричну. Причин було кілька: і економічні проблеми, і відсутність знань про позитивні сторони цієї технології. Початковою перешкодою стала ціна самого приладу, адже спочатку індукційна плита коштувала в кілька разів дорожче склокерамічних. Проблемним було, серед іншого, необхідність купувати нові, дорогі на той час горщики, з феромагнетичним дном. Через деякий час електричні моделі (в тому числі керамічні) стали лідирувати в продажах плит і відкрили шлях індукційним моделям, які виявилися ефективнішими і набагато функціональнішими, ніж керамічні плити (з розпеченими полями). Відмінності між цими двома видами електричних моделей величезні.


Електрична індукційна варильна поверхня – це не те ж саме, що склокерамічна плита. Склокерамічна електроплита заснована на нагрівальних елементах (змійовиках). Нагріваючись, вони виділяють тепло гарячим полям і каструлям. Навіть після зняття каструлі з поверхні зона нагріву відносно довго залишається гарячою, а потім теплою (проте виробники оснащують електричні моделі індикатором залишкового тепла з символом «H», для гарячого). В Україні популярні й духовки, духовка Gunter & Hauer ціна – є однією з найкращих в своєму сегменті.

 

Індукційна плита буває різною. Її поверхня холодна. Після зняття каструлі, яку ми нагріли, зона нагрівання залишається прохолодною або трохи теплою, залежно від тривалості нагрівання. Тепло створюється не на конфорці, а в каструлі. Усе це завдяки т. зв вихрові струми та феромагнітне дно (товсте тверде дно можна розпізнати, нанісши магній - якщо воно прилипає, каструля придатна для індукції). Саме на її дні виникають вихрові струми, які перетворюють електричну енергію, що проходить через пластину, в тепло, що виділяється в посудині.

 

На практиці, чим вищий рівень нагрівання на конфорці, тим більше хвиль створюється в каструлі, а отже, тим більша потужність нагріву. В індукційних плитах специфічним «симптомом» такої фізики є звук, який видає каструля. Це не симптом несправності пристрою, а нормальна реакція на утворення згаданих вихрових струмів - абсолютно безпечна для людини. Цікавим фактом є те, що ці частоти схожі на ті, які використовують кажани для ехолокації.

 

Зважилися на індукцію? Перевірте наявні розміри

Ви повинні змінити свій вибір диска, зокрема: до частоти приготування та... розміру сім’ї. Ми пишемо про цей аспект, оскільки з досвіду знаємо, що чим більша родина, тим більше готується вдома, тому більшою має бути індукційна плита. Яку вибрати, якщо ми самотні, а який, коли готуємо на кількох домочадців?


 

 

При виборі обладнання найголовніше - ширина пристрою. Він визначає кількість конфорок на варильній панелі. Стандартні індукційні плити мають діаметр 60 см і мають 4 конфорки. Цей тип пристрою є найбільш поширеним розміром, тому що він добре працює в кожному будинку. Більше і більше Але поляки частіше звертають увагу на більш широкі прилади, приблизно 75-77 см, оскільки вони мають додаткові зони нагріву (такий пристрій вміщує 5 зон нагріву). Найбільші (приблизно 87-90 см) – найкраще рішення для великої родини, оскільки мають до 6 зон нагріву.


Найбільш інноваційні з них можуть навіть мати повне опалення без виділених зон (так званий флексі), тож ви можете розмістити на ньому стільки горщиків, скільки поміститься. Крім кількості конфорок, звертайте увагу не тільки на ширину, але і на висоту, яка може відрізнятися на кілька міліметрів і навіть сантиметрів.

 

Крім розміру варильної поверхні, важлива потужність її підключення. Він визначає, в тому числі, ефективність і швидкість роботи пристрою. Тип джерела живлення також залежить від потужності підключення. Більшість плат можна підключати до багатофазного джерела живлення (не плутати з так званим блоком живлення). Тут важливе зауваження - побутова техніка, в тому числі і індукційні плити, не вимагає трифазного живлення. Він може бути одно- або двофазним, за умови, що лічильник має достатню потужність і ефективність кабелю. Варто знати, що на ринку також є індукційні плити, які ви можете легко встановити самостійно, вставивши вилку в розетку 220 В. Це рішення ідеально підходить для сімей, які не мають можливості підключити обладнання до фаз L1, L2 або L3. Незважаючи на обмежену потужність, пристрій Plug & Play забезпечує повну функціональність, доступну в традиційних моделях більшої потужності, за одним невеликим винятком - усі компоненти високої потужності (так звані підсилювачі) не можна використовувати на таких платах.

 

Традиційно моделі, які підключаються до звичайної розетки 230 В, споживають приблизно 3000-4000 Вт (3-4 кВт), а моделі, підготовлені до двофазного підключення, - від 5 до навіть 10-12 кВт. Пам’ятайте, однак, що деякі варильні панелі можуть мати захист від перевантаження, і під час готування він не дозволить вам увімкнути всі конфорки на повну потужність одночасно, якщо живлення від мережі не гарантується. Ви повинні перевірити цей аспект і визначити власні потреби. Якщо ви багато готуєте і хочете, щоб плита працювала ефективніше, вибирайте моделі з більшою потужністю підключення. Стандартні 60s працюють в середньому приблизно з 7-8 кВт. Так само моделі з шириною 70 і більше можуть споживати більше - до 12 кВт.

 

Безпека використання, але не тільки

Вищезазначене питання холодних тарілок стосується не тільки безпеки приготування їжі. Великою перевагою такого обладнання є те, що після зняття каструлі користувач не торкнеться поверхні. Більше того, індукційна плита дозволяє навіть протирати поверхні та зони готування, на які була поставлена ​​гаряча каструля, не викликаючи опіків. Холодні поля особливо важливі, коли в будинку є діти.

 

На індукційній плиті їжа не пригорає і не прилипає до її поверхні, на відміну від стандартної склокерамічної плити. Крім того, індукційні пристрої також мають ряд інших засобів захисту, які впливають на комфорт використання. Ми говоримо про сигнали та тривоги, які виявляють помилки - наприклад, коли рідина закипає або панель керування закрита предметом (гарячою каструлею, ножем тощо). Також є батьківський контроль, який після утримання кнопки протягом декількох секунд або ввімкнення іншою кнопкою (поєднання двох функцій) деактивує панель управління.