Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Випробовано нову вакцину проти коронавірусу, що мутував

Випробовано нову вакцину проти коронавірусу, що мутував

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
Випробовано нову вакцину проти коронавірусу, що мутував Вчені Каролінського інституту в Швеції випробували нову вакцину COVID-19, яка виявилася ефективною проти варіантів коронавірусу, що мутували. Результати дослідження опубліковані у журналі bioRxiv.

У клінічних випробуваннях взяли участь 24 особи, більшість із яких було старше 64 років і вже отримували чотири або п'ять доз вакцини до цього. Оновлена вакцина проти COVID-19 викликала 10-кратне збільшення антитіл не тільки проти XBB, але й проти нових і мутованих штамів, таких як BA.2.86.

Попередні модифікації вакцини не забезпечували сильний захист проти омікрону та нових варіантів, оскільки вони адаптовані до вихідного вірусу. Дія нового препарату переважно спрямована саме проти омікрону, який дуже відрізняється від початкового штаму.

Вакцини проти COVID-19, що широко використовуються в даний час, діють проти як оригінального варіанту SARS-CoV-2, так і варіанту омікрон.
 
Останній в даний час домінує у всьому світі, а різке зростання кількості його подваріантів спонукало до розробки вакцин для цих штамів. Однак з того часу на зміну прийшли інші варіанти, у тому числі BA.2.86, що сильно мутував.