Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Інтерактивна дошка та її використання в навчанні – що про неї варто знати?

Інтерактивна дошка та її використання в навчанні – що про неї варто знати?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Інтерактивна дошка та її використання в навчанні – що про неї варто знати?Технічний прогрес і розвиток абсолютно нових можливостей зробили мотивацію дітей до навчання непростим завданням. Як це не дивно, але зважаючи на кількість нових джерел для отримання знань, сучасним учням початкових класів важко довше зосередити свою увагу.

 

Проте організувати привабливий урок буває доволі складно. Роль сучасного вчителя також полягає в тому, щоб запроваджувати на своїх заняттях сучасні технології, які можуть допомогти досягти очікуваного результату, який полягає в концентрації уваги групи учнів. Одним із інструментів, який все частіше з’являється в офісах, є інтерактивна дошка. В Україні таке обладнання можна придбвати на сайті https://tech-pro.com.ua/. Це те, що поєднує різні стилі викладання - учень може здобувати знання через слух, дотик і взаємодію. Таким чином, учитель отримує абсолютно нові, інноваційні шляхи реалізації наміченої тематичної програми. Бажаний ефект? Краща якість навчання, а також краще запам'ятовування інформації, що викладається на заняттях.

 

Які найбільші переваги інтерактивних дошок?

Інтерактивні дошки, також відомі як мультимедійні дошки, дозволяють дітям взаємодіяти з матеріалом, який викладають. Учень стає невід’ємною частиною уроку, що дає йому можливість набагато краще співпрацювати з учителем. Завдяки вмінню малювати, писати та чіпати дошку шанси запам’ятати матеріал значно збільшуються, особливо, якщо мова йде про нові моделі інтерактивних дошок.

 

У навчальні ігри можна грати протягом усього уроку, а дошки такого типу гарантують миттєвий зворотний зв’язок, що полегшує весь навчальний процес. Завдяки тому, що прилади не потребують частого обслуговування і не використовують крейду, фломастери чи інше начиння, робочий простір ретельно охайний - тут немає місця для хаосу. Також це дуже зручне рішення, оскільки таку дошку не потрібно чистити. Усі дані зазвичай змінюються за допомогою одного інтерактивного пера, яке використовується для виділення, письма та малювання.

 

Використовуючи мультимедійну дошку, вчитель має багато можливостей творчо, нестандартно подавати знання учням. Такий тип приладів є естетичним та ергономічним обладнанням для шкіл, офісів та різноманітних приміщень. Інтерактивна дошка – це покупка, яку обирають все більше закладів. Виявляється, не тільки в школах знайшли застосування цьому інструменту.

 

Інтерактивні дошки не тільки в школах – можливості застосування

За останні кілька років популярність інтерактивних дошок зросла. Не тільки початкова школа сприймає їх як чудовий навчальний інструмент. Інтерактивні дошки також є в університетах, а в багатьох офісах вони використовуються для підтримки навчального процесу та спілкування між співробітниками. Мультимедійні дошки та програми для їх використання пропонують безліч додаткових можливостей, які сприяють набагато кращому засвоєнню знань учасниками.

 

Ведучі можуть використовувати тексти, аудіо зображення та різноманітні відеоматеріали, ділячись навіть найспеціальнішими знаннями. Кожна людина сприймає інформацію по-своєму; деякі навчаються візуально, інші – на слух, а треті навчаються набагато краще, коли беруть безпосередню участь у заняттях, наприклад, вирішуючи завдання безпосередньо біля дошки. Такий пристрій, як інтерактивна дошка, дає можливість охопити кожну групу одержувачів, що впливає на рівень засвоєння, синтезу та запам’ятовування наданої інформації на набагато довший час – якщо не на все життя.