Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Двоярусні натяжні стелі з ГКЛ: розширюйте простір та створюйте стиль

Двоярусні натяжні стелі з ГКЛ: розширюйте простір та створюйте стиль

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Гроші
Двоярусні натяжні стелі з ГКЛ: розширюйте простір та створюйте стильНатяжні конструкції з гіпсокартонним коробом – цікаве дизайнерське рішення, яке, попри тренд на мінімалізм, зберігає високий попит. Звісно монтаж натяжної стелі цього виду складніший, аніж одноярусних покриттів, і займає більше часу. Однак це цілком компенсується широким потенціалом таких систем. Так, вони дозволяють:
  • Втілювати численні задуми. Так, це може бути як однотонна стеля з двома рівнями, так і поєднання різних відтінків та фактур, з малюнками чи без них та різноманітними схемами освітлення.
  • Візуально розширити приміщення. Яскраве чи темне глянцеве полотно, обрамлене світлим коробом, створює враженні більшої за площею кімнати.
  • Оптично виправити геометрію вузької кімнати. «Гра» з шириною сторін короба, фігурні чи прямокутні вставки із плівки або тканинних полотен, контрастні кольори – все це за грамотного проєктування дасть змогу наблизити конфігурацію до правильної квадратної форми.
  • Умовно розділити приміщення на стилістичні та функціональні зони. Такий підхід доцільний у квартирах студіях, однокімнатних квартирах чи у просторих кухнях.

Додатковий плюс – ГКЛ без проблем можна монтувати над місцем сильного нагріву, наприклад, над каміном, де полотно з плівки може страждати від частого впливу високих температур.

Втім, слід пам’ятати, що комбіновані двоярусні стелі підходять для оздоблення кімнат висотою від 260 см – коли цей показник менший, конструкція відбере багато місця згори.

Які моменти потрібно врахувати перед тим, як замовити натяжні стелі такого типу?

Найчастіше при комбінуванні натяжного полотна із гіпсокартоном створюються системи у два яруси, де ярус із ГКЛ займає нижній рівень. Зазвичай рівні розміщені на 5-10 см вище один від одного. Для додержання цієї дистанції необхідно вірно розрахувати висоту гіпсокартонної частини, оскільки першочергово здійснюється її встановлення, шпаклювання й нанесення фарби, а вже опісля до неї прикріплюється та ПВХ плівка. При монтажі системи стеля опускається приблизно на 5 см: з них 3 см відведено системі кріплень та залишається щілина у 2 см згори для можливості просвердлювання отворів. Коли сплановано перепад висоти між ярусами у 5 см, висота короба повинна складати 10 см.

Коли дизайнерським замислом передбачене застосування світлодіодної стрічки в коробі, треба звертати увагу на те, що існують обмеження за висотою «поличок» для підсвічування. Так, висота ніші має дорівнювати понад 100 мм, а глибина, навпаки, бути меншою цієї цифри.

Яке освітлення підходить для натяжних стель з обрамленням із ГКЛ?


Двоярусні натяжні стелі з ГКЛ: розширюйте простір та створюйте стильЯкщо мешканцям оселі до смаку класичне оформлення, масивна розкішна люстра відіграє роль акценту. Вона може слугувати єдиним джерелом світла чи доповнюватися іншими приладами з подібною стилістикою.


У будь-які стилі гарно вписуються точкові світильники, які рівномірно освітлюватимуть площу. Ефект м’якого затишку отримується, коли потік від ламп спрямований на сатинове полотно, світло на матових покриттях лаконічне й стримане, а яскраві відблиски на глянці додають шику.


При виборі світлодіодного підсвічування за периметром слід визначитися з температурою світла – від неї значно залежить атмосфера у кімнаті. У більшості випадків оптимальний варіант – нейтральне світіння. Холодне випромінювання гармоніює з сучасними стилями, такими, як футуризм чи хай-тек, а тепле чудово відтінить інтер’єр, де активно використовуються натуральні матеріали.