Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Президент Гарварда пішла у відставку на тлі звинувачень у плагіаті та антисемітизмі

Президент Гарварда пішла у відставку на тлі звинувачень у плагіаті та антисемітизмі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Президент Гарварда пішла у відставку на тлі звинувачень у плагіаті та антисемітизмі Президент Гарвардського університету Клодін Гей пішла у відставку на тлі звинувачень у плагіаті, виявленому в її докторській дисертації, та антисемітизмі, повідомляє Associated Press. Тимчасово виконувачем обов'язків президента стане проректор Гарварда Алан Гарбер. 

Агентство уточнило, що «консервативні активісти» почали звинувачувати пані Гей у антисемітизмі після слухань у Конгресі, на яких вона не змогла однозначно заявити, що заклики до геноциду євреїв в університеті порушують політику поведінки у Гарварді.

Через звинувачення в антисемітизмі увагу громадськості привернула докторська дисертація президента університету, написана 1997 року, в якій, як стверджують критики пані Гей, було виявлено плагіат. Пізніше керуюча рада Гарварда заявила, що у дисертації виявлено «кілька випадків неадекватного цитування», але серйозних порушень не виявлено.

Через кілька днів керівна рада повідомила, що знайшла в дисертації ще два приклади «дублювання формулювань без вказівки авторства». Рада заявила, що пані Гей оновить свою дисертацію.

Клодін Гей – перший чорношкірий президент в історії Гарвардського університету. На цю посаду вона вступила у липні 2023 року. За освітою пані Гей політолог та економіст. Економіку вона вивчала у Стенфордському університеті, а політологію та теорію державного управління у Гарварді.