Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У яких приміщеннях можна встановлювати пічне та камінне обладнання?

У яких приміщеннях можна встановлювати пічне та камінне обладнання?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Гроші

У яких приміщеннях можна встановлювати пічне та камінне обладнання?Дров’яне опалення – один зі способів обігріву, який надає повну незалежність від газопостачання та електромереж. Зводити конструкції з цегли не завжди можливо, тому вигідною альтернативою стають металеві печі та каміни для дому. Їх можна використовувати як основне чи резервне джерело тепла в приватному будинку.

 

Якість обігріву агрегатами європейського виробництва нічим не поступається іншому сучасному устаткуванню, оскільки конструкція печей ретельно продумана, а виготовлення відбувається згідно з високими стандартами. Також печі підходять, аби забезпечити теплом дачний будиночок чи господарські будівлі – гаражі, чи майстерні. У міських квартирах же використовувати пристрої, які працюють від згоряння дров, не дозволено протипожежними нормами, оскільки вогонь може стати загрозою для мешканців усього будинку.

У чому переваги використання чавунних печей?

Чавунні печі мають чимало плюсів:

  • Компактні габарити, так що можна вписати обладнання навіть у невелику площу.
  • Простота монтажу. На відміну від цегляних конструкцій, не потрібна цегляна кладка, зведення фундаменту та інші трудомісткі роботи.
  • Економічність. Інтенсивність згоряння дров чи брикетів можна регулювати, так що опалення будинку обходиться без зайвих витрат палива.
  • Легке користування. Для роботи достатньо закладати у топку потрібну кількість сухих дров. Керування горінням здійснюється за допомогою системи регулювання подачі повітря. А догляд передбачає своєчасне чищення паливної камери та димоходу від продуктів згоряння.

Металеві печі можуть бути виконані з чавуну чи сталі. Чавун повільніше нагрівається, проте довше тримає тепло – після того, як вогонь погасили, у кімнаті певний час ще зберігатиметься комфортний температурний режим. Сталеві моделі швидко набирають тепла, але швидше, ніж чавунні аналоги, холонуть. Тому їх купують, коли треба швидко і на не надто тривалий час обігріти приміщення, наприклад, на дачі

Що слід враховувати, обираючи модель?


У яких приміщеннях можна встановлювати пічне та камінне обладнання?Перед тим, як купити чавунну піч, необхідно визначитися з потребами, тобто, який об’єм приміщення потребує обігріву. Цю характеристику вказують виробники в описах кожного екземпляра, так що самостійно проводити розрахунки не доведеться. Устаткування відрізняється за функціоналом. Деякі зразки дають змогу обігріти не тільки одну чи декілька кімнат, а й всю оселю відразу – це варіанти з під’єднанням до водяного контуру чи повітряної системи. У першому випадку проєктується система з трубами та радіаторами, щоб піч на дровах, яка виконує роль котла, ефективно наповнила теплом всі приміщення. У другому по приміщеннях прокладаються труби для розведення нагрітого повітря. Також випускаються варіанти, оснащені варильними поверхнями та вбудованими духовками. Вони можуть бути як з водяним контуром, так і без нього.


Зовнішнє виконання агрегатів відрізняється. Виробники пропонують пристінні, кутові або окремо стоячі модифікації. Критерії естетичності кожен власник житла визначає для себе сам: деяким людям до вподоби лаконічні дизайни, а іншим – наявність вишуканого декору. Особливо привабливий вигляд мають печі-каміни: крізь дверцята з вогнетривким склом відкривається чудовий огляд на полум’я у паливній камері.

 

При встановленні обов’язково дотримуватися правил пожежної безпеки: не розміщувати пристрої поблизу схильних до горіння поверхонь та предметів, а саму піч ставити на лист стійкого до вогню та жару матеріалу. Такі листи можна придбати у магазинах, де продається все для спорудження печі або каміна.