Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Що являють собою плівкові та тканинні натяжні стелі?

Що являють собою плівкові та тканинні натяжні стелі?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Гроші

Що являють собою плівкові та тканинні натяжні стелі? Натяжні системи набули популярності серед власників будинків, квартир та комерційних приміщень за численні переваги такого оздоблення. Так, до них відноситься швидкий та акуратний монтаж без значної кількості будівельного сміття, розмаїття дизайну, довговічність та практичність. Щоб покриття виправдало всі очікування, необхідно правильно вибрати матеріал − натяжні потолки Брітон включають плівкові та текстильні полотна. Ці полотнища поряд із каркасом складають основу конструкцій.


Плівка ПВХ виготовляється з полівінілхлориду. Для цього застосовуються гранули, присадки та стабілізатори, а колір надається спеціальними пігментами. Тканинні полотна створюються шляхом нанесення на текстиль з поліестеру рідкого поліуретанового просочення. Спосіб виготовлення та сировина визначає властивості кожного з матеріалів. Тому треба ознайомитися з особливостями кожного з них, аби зробити правильний вибір, відповідно до поставлених цілей.

У чому відмінності між полотнами із ПВХ та текстилю?


Що являють собою плівкові та тканинні натяжні стелі?Матеріали відрізняються між собою за такими ознаками:

  • Еластичність. Плівка дуже еластична, так що її можна розтягувати для створення арок, куполів та інших цікавих форм, або ж сформувати ідеальну гладку поверхню. Тканинні варіанти придатні для отримання класичної рівної стелі.
  • Структура. У плівки вона суцільна, у текстилю є маленькі пори. Відсутність пор зумовлює водонепроникність ПВХ, а їх наявність у текстилю дозволяє покриттю «дихати»: матеріал пропускає повітря, пар та вологу.
  • Технологія монтажу. Під час установки плівкового покриття використовується теплова гармата, яка нагріває полотно для його розтягнення. Встановлення стель з текстилю не потребує теплового впливу.

Різниця є й у дизайнерському потенціалі. Гама відтінків плівки сягає близько 200 тонів, також можна вибрати серед трьох видів фактур – глянцевої, матової чи сатинової. Колірна палітра тканинних полотен скромніша, і з них може вийти тільки матова стеля, іноді зі слабкими сатиновими переливами. Однак поверхню тканини можна перефарбовувати за допомогою акрилових або латексних фарб.

 

Особливості вибору: тканинні або ПВХ?


Що являють собою плівкові та тканинні натяжні стелі?Перш за все слід враховувати температурний режим у приміщенні. Тканинні стелі зберігають свої риси в діапазоні температур від -40 градусів до +50. ПВХ-плівка від впливу сильних морозів тріскається, тому краще використовувати її в умовах, де температура не падає нижче -5 і не перевищує +35 градусів за Цельсієм.


Встановлення натяжних стель з ПВХ доречне при підвищеній вологості у кімнаті. Тканинні аналоги мають мікропори, які пропускають вологу та повітря, створюючи здоровий мікроклімат, але вони не захистять бетонне перекриття від води. Також текстиль може пошкодитися при частому контакті з вологою. Найкраще монтувати текстильні покриття у дитячих кімнатах та спальнях, де важливо, щоб стеля «дихала». Завдяки суцільній структурі ПВХ захищає предмети облаштування, стіни та підлогу від затоплення. Якщо трапилася така ситуація, спеціалісти зливають воду та заново закріплюють полотно у багет, попередньо просушивши перекриття та плівку. Тканина ж не здатна втримувати рідину.


Як правило, тканинні стелі вибирають при оформленні класичних інтер’єрів, а також стилів, які передбачають стриманість та лаконізм. Натяжна конструкція з ПВХ може мати як ніжний та вишуканий, так і яскравий та ефектний вигляд. Саме цьому виду полотен надають перевагу, коли хочеться отримати оригінальний дизайн, який привертає до себе увагу.