Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Південній Кореї ухвалили закон про заборону вживання собак у їжу

У Південній Кореї ухвалили закон про заборону вживання собак у їжу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
У Південній Кореї ухвалили закон про заборону вживання собак у їжуПарламент Південної Кореї ухвалив закон, що забороняє вживання м'яса собак. Про це повідомляють Запорізькі Вісті із посиланням на південнокорейське інформагентство Yonhap.

Законопроект передбачає заборону на розведення собак на забій, а також обробку та розповсюдження собачого м'яса. За ухвалення закону проголосували 208 членів південнокорейського парламенту, 2 утрималися від голосування.

Закон розпочне діяти з 2027 року. Тим, хто розводить собак на забій, обробляє або розповсюджує їх, загрожує до двох років ув'язнення або штраф у розмірі до 30 мільйонів вон.
 
Законопроект також передбачає надання фінансової допомоги власникам ферм, де вирощують собак на м'ясо, а також пов'язаних з ними м'ясокомбінатів та ресторанів, щоб вони могли без шкоди закрити бізнес та зайнятися чимось іншим.

Згідно з державною статистикою, нині в Південній Кореї налічується близько 1150 собачих ферм, 34 бійні, 219 дистриб'юторських компаній та близько 1600 ресторанів, у яких подають страви із собачого м'яса.
 
"Ми вважаємо, що ця заборона знаменує собою значний поворотний момент щодо Південної Кореї до захисту тварин", - каже представник місцевого відділення Міжнародного товариства захисту тварин Лі Сан Ген.

Зазначається, що у листопаді фермери, які вирощують собак на забій, виступили проти закону про заборону собачого м'яса. Власники собачих розплідників та ресторанів, що спеціалізуються на стравах з м'яса собак, почали влаштовувати мітинги біля будівлі парламенту та вимагати скасування рішення уряду про відмову від цього продукту. Як стверджували протестувальники, заборона на собаче м'ясо позбавить їх коштів для існування, а також обмежить клієнтів у виборі, адже у Кореї страви з такого м'яса традиційно вживали, щоби пережити літню спеку.