Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Еквадор віддасть США стару російську та українську техніку в обмін на нову

Еквадор віддасть США стару російську та українську техніку в обмін на нову

Категорія: Політика, Суспільство
Еквадор віддасть США стару російську та українську техніку в обмін на новуПрезидент Еквадору Даніель Нобоа розповів, що найближчим часом країна передасть США військову техніку російського та українського виробництва. За його словами, натомість Еквадор отримає нову техніку на загальну суму $200 млн. 

«Так, ми отримаємо допомогу від США. Обмінюватиметься російський та український металобрухт на сучасне обладнання, сучасну техніку на $200 млн»,— пояснив еквадорський президент в інтерв'ю місцевій радіостанції Canela. Про яку саме техніку йдеться, Даніель Нобоа не уточнив.

За словами пана Нобоа, провести обмін планується до кінця січня 2024 року. Він також припустив, що застарілу техніку, яку Еквадор віддасть США, Вашингтон надалі теоретично може відправити в Україну, щоб армія цієї країни використала його під час військового конфлікту з Росією.

«Обмін стане лише частиною тієї допомоги, яку нам нададуть Сполучені Штати. Для подальшої допомоги вчора вдень після видання указу про введення в країні режиму внутрішнього військового конфлікту ми провели зустріч із послом Фітцпатріком зі США, і він сказав, що через кілька днів, два чи три дні, вони обов'язково представлять великий пакет допомоги для Еквадору»,— додав президент Еквадору.

Американська допомога знадобилася владі Еквадору на тлі спалаху насильства з боку місцевих злочинних угруповань у низці регіонів країни. Президент Даніель Нобоа оголосив у країні режим «внутрішнього збройного конфлікту». В еквадорському місті Гуаякіль в ході заворушень загинули вісім людей.