Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Місто Воронеж у ніч на вівторок зазнало атаки українських безпілотників

Місто Воронеж у ніч на вівторок зазнало атаки українських безпілотників

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Події
Місто Воронеж у ніч на вівторок зазнало атаки українських безпілотників Місто Воронеж у ніч на вівторок зазнало атаки українських безпілотників, повідомляє російська влада. Українська сторона не коментує їхніх заяв.

Згідно з твердженням Міноборони Росії, над територією Воронезької області було збито п'ять дронів, три «перехоплені» (ще чотири безпілотники «перехоплені» над Білгородською областю).

Уламки дрону потрапили до багатоповерхового житлового будинку в Радянському районі Воронежа, легкі поранення отримала 10-річна дівчинка, заявив губернатор Олександр Гусєв.

«Внаслідок попадання до квартири на вулиці Тепличній фрагментів збитого БПЛА медична допомога знадобилася дитині. У дівчинки 2013 року народження різані рани руки, ноги та шиї», — повідомив губернатор у своєму телеграм-каналі.

ЗМІ публікують фото та відео, згідно з якими фасад 10-поверхового житлового будинку отримав пошкодження, на 8 поверсі була пожежа. Телеграм-канал Baza стверджує, що у постраждалій квартирі вигорів балкон, вибило вікна та балконні двері, постраждали меблі. Ще 35 квартир отримали менші пошкодження, випливає зі слів губернатора.

Мер Воронежа Вадим Кстенін написав у телеграмі, що мешканців цього будинку евакуйовано до школи, що знаходиться поруч, «щоб громадяни могли обігрітися». За його словами, внаслідок нічного нальоту також постраждали вікна ще у чотирьох житлових будинках на вулиці Острогозькій (це сусідній район Воронежа).

У Радянському районі Воронеж, де дрон впав на 10-поверховий будинок, знаходиться військовий аеродром «Балтімор». За даними українських джерел, він використовується для завдання ударів по території України.

У місті запроваджено режим НС.

Востаннє влада повідомляла про атаку дронів на Вороніж 14 липня. Тоді за кілька кілометрів збили три безпілотники, постраждалих і руйнувань не було, повідомляв губернатор. Минулого тижня він повідомляв про українських безпілотників у Воронезькій області, один з яких був збитий, а другий упав та пробив дах нежитлової будівлі.