Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Економіці Європи пророкують проблеми через кризу в Червоному морі

Економіці Європи пророкують проблеми через кризу в Червоному морі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Економіці Європи пророкують проблеми через кризу в Червоному морі Криза в Червоному морі, викликана почастішаючими випадками ракетного обстрілу по торгових судах з боку єменських повстанців-хуситів з воєнізованого угруповання «Ансар Алла», може призвести до проблем для економіки Євросоюзу (ЄС). Про це заявив єврокомісар з питань економіки Паоло Джентілоні, повідомляє kyivcity.net.

Як уточнив чиновник, йдеться про ризики розгону інфляції в країнах ЄС та збільшення вартості енергоресурсів у європейському регіоні. При цьому держави ЄС можуть зіткнутися з негативними наслідками кризи в Червоному морі «найближчими тижнями». Однак на даний момент ці ризики ще не встигли проявитись повною мірою, пояснив Джентилоні.

Він також закликав владу ЄС уважно стежити за розвитком подій в акваторії Червоного моря.
 
"Ми починаємо цей рік зі стриманого зростання, але зростаючим занепокоєнням з приводу негативних ризиків, викликаних геополітичною напруженістю, і особливо тим, що відбувається в Червоному морі", - підсумував єврокомісар.

Одним з головних негативних наслідків посилення геополітичної напруженості в акваторії Червоного моря стало різке подорожчання морських перевезень. Раніше газета The Wall Street Journal повідомляла, що через часті випадки ракетного обстрілу хуситів тарифи на перевезення вантажів у 40-футових контейнерах збільшилися майже вдвічі. Вартість такого транзиту між Китаєм і Роттердамом зросла з кінця грудня на 115 відсотків і досягла рівня 3577 доларів.