Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У МОК назвали умови виступу за США фехтувальників, які втекли з Росії

У МОК назвали умови виступу за США фехтувальників, які втекли з Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Спорт
У МОК назвали умови виступу за США фехтувальників, які втекли з Росії Фехтувальники Сергій Біда, Віолетта Біда і Костянтин Лоханов, які втекли з Росії, зможуть виступати за збірну США на Олімпійських іграх за наявності громадянства країни. Про це ТАРС розповіли у прес-службі Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

«Ми надсилаємо вас до правила 41 Олімпійської хартії, яке свідчить, що будь-який учасник Олімпійських ігор має бути громадянином країни того Національного олімпійського комітету, який бере участь у такому змаганні», - йдеться у заяві.

Зазначається, що питання, пов'язані з визначенням країни, яку спортсмен може подавати на Іграх, вирішуються виконкомом МОК.

Раніше стало відомо про бажання фехтувальників отримати громадянство США. Сергій Біда та Лоханов мають намір відібратися до збірної країни та поїхати на Олімпійські ігри-2024.

26 грудня 2023 року МВС Росії оголосило шпажистів Біда у розшук. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі за статтею 337 КК РФ («Самовільне залишення частини чи місця служби»).
 
На момент від'їзду Сергій Біда був у московському «Динамо» і мав звання прапорщика Росгвардії. Його дружина раніше була військовослужбовцем Міноборони у столичному ЦСКА. Шабліст Лоханов переїхав до США у 2022 році.