Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Якщо пенсіонер не знімає гроші з картки – існує ризик блокування рахунку

Якщо пенсіонер не знімає гроші з картки – існує ризик блокування рахунку

Категорія: Економіка, Гроші
Якщо пенсіонер не знімає гроші з картки  – існує ризик блокування рахункуУкраїнським пенсіонерам можуть заблокувати банківські картки, - про це представники Пенсійного фонду розповіли в ефірі телемарафону, - повідомляє golos.te.ua.

Блокування карткових рахунків відбувається у випадках, якщо отримувач не використовує кошти на своєму рахунку впродовж 6 місяців, - повідомила замміністра соціальної політики Дарина Марчак. Така практика діє не лише в Україні і її ціллю є ефективне управління державними ресурсами.

Якщо пенсіонер не знімає коштів із власного соціального рахунку впродовж пів року, то це може свідчити про відсутність доступу до рахунку або, в найгіршому випадку, смерть особи, про яку ще не повідомили відповідні органи.

Дослівно коментар Марчак лунав так: "Ми не знаємо, що з цією людиною могло статися, і щоб гроші платників ЄСВ не сплачувалися в такий спосіб, що вони просто лежать і не використовуються ніким".

Це правило також застосовується і до виплат, які здійснюються через Укрпошту. Якщо пенсіонер не отримує кошти протягом шести місяців, його рахунок також підлягає блокуванню.

Чи можливо відновити виплати? 

Щоб відновити пенсійні виплати, необхідно звернутися до ПФУ з документами, що підтверджують особу, та написати відповідну заяву-прохання. Також звернутися у ПФУ можна онлайн, через вебпортал.

Під час періоду блокування кошти залишаються замороженими та не використовуються. Після відновлення виплат пенсіонер отримає доступ до раніше заблокованих коштів.