Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Світовим цінам на газ передбачили нове падіння

Світовим цінам на газ передбачили нове падіння

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Світовим цінам на газ передбачили нове падінняПротягом 2024 року світові ціни на газ та скраплений природний газ (ЗПГ) продовжать знижуватися, тому що фактори, які могли б призвести до різкого зростання, поступово зійшли нанівець. Про це йдеться у прогнозі консалтингової компанії Wood Mackenzie, - повідомляє rovesnyknews.te.ua.

У доповіді «Світовий газ та ЗПГ: п'ять речей, на які варто звернути увагу у 2024 році», аналітики вказують, що настрої на газовому ринку стали «ведмежими», тобто трейдери очікують нового падіння. Їм сприяють рекордно високі запаси газу в Європі та Азії та м'яка зима.

Раніше як загрози для пропозиції називалися перебої з поставками з Норвегії, Алжиру та Єгипту, але жодна з них не реалізувалася. У зв'язку з цим приводів передбачати зростання цін немає.

Втім, небезпекою, яка досі стосується Європи, названо можливе зупинення постачання російського газу через територію України, а також законодавчі обмеження в Європі на купівлю російського ЗПГ. У такому разі європейським країнам доведеться конкурувати із Азією за додаткові обсяги.

Разом з тим у Wood Mackenzie нагадали, що ринок залишається волатильним, тому рівновагу, що здається комфортним, не повинна заспокоювати. Пропозиція все ще залишається обмеженою, тому перебої в постачаннях можуть сильно спотворити картину.