Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як прокинутись без головного болю після вечірки

Як прокинутись без головного болю після вечірки

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

Як прокинутись без головного болю після вечірки Що їсти і пити, щоб позбутися похмілля? Методи боротьби з цією післявечірковою «хворобою» викликають інтерес, особливо в кінці року, перед найтанцювальнішою вечіркою, тобто новорічною ніччю, а також під час карнавалу. Як підготуватися до вечірки, щоб мінімізувати її наслідки і що їсти і пити, щоб впоратися з похміллям?


Чи можна уникнути похмілля?

Похмілля - це не що інше, як легке алкогольне отруєння. Цей стан характеризується такими симптомами, як нудота, спрага, головний біль, труднощі зосередження та порушення рівноваги. Більшість із нас, ймовірно, відчували це хоча б раз, але зазвичай відсутність сили волі чи звикання до веселощів означає, що на цьому все не закінчується. Для того щоб уникнути похмілля бажано купувати якісні алкогольні напої, які можна знайти на сайті компанії АБК Дніпро.

 

Це нормально, що перевищення певної дози алкоголю призводить до того, що етиловий спирт, а також продукти його розпаду – ацетальдегід і етанова кислота – «отруюють» наш організм, що призводить до певних реакцій, таких як прискорене серцебиття, головний біль, біль у животі або блювота. Однак їх вплив можна мінімізувати кількома способами.


Найкращий спосіб боротьби з легким алкогольним отруєнням

Скажімо відверто: золотої середини не винайдено, і найкращий спосіб уникнути похмілля — просто пити з розумом (або утримуватися). Однак ми вважаємо, що саме ті, кому не вдалося знайти способи боротьби з похміллям. Але якщо ви плануєте вечірку або хочете про всяк випадок захиститися, ретельно підготуйте свій організм.


Як це зробити? Будьте добре нагодовані, зволожені та відпочили. Втома — ваш ворог під час вечірки. Перед початком застілляз'їжте щось калорійне, бажано з великою дозою жиру. Хоча ви не попередите похмілля, ви зменшите його наслідки.

 

Вживайте тільки один вид алкоголю - горілку, коньяк, ром та т.і.. Завдяки цьому ви уникнете споживання добавок, таких як ароматизатори чи барвники, які містяться в алкогольних напоях і які, створюючи справжню хімічну суміш, лише посилять симптоми алкогольного отруєння. Якщо ви курите, не куріть або принаймні обмежте куріння за кілька годин до вечірки. Також важливо зволожити організм «після». Якщо не всі п’ють багато води, рекомендуємо ізотонічні напої – бажано натуральні. Обирайте алкогольні ніпої від перевіреного виробника.

 

Чи існує похмільна дієта?

Похмілля - це просто отруєння організму, тому (на жаль) його просто потрібно пережити. Основою, яка допоможе зменшити симптоми, є... мінеральна вода, яка заповнить електроліти. І бажано воду з медом (або іншою речовиною, яка забезпечить нас глюкозою). Глюкоза живить мозок і покращує його роботу. Сприяє регенерації після вживання алкоголю.

 

Варто збагатити цей набір фруктами та овочами, що містять вітаміни групи В (особливо фолієву кислоту та тіамін), а також вітамін С, який збільшує кількість лейкоцитів, допомагає у виведенні етанолу та ацетальдегіду. Ці вітаміни допомагають організму виводити токсини і зміцнюють його. Найкраще це робити за допомогою свіжого фруктово-овочевого коктейлю (наприклад, на основі зелених овочів).


Пробіотичні продукти є рекомендованою підтримкою. Це може бути квашена капуста, маринований огірок або напій з чайного гриба.

 

Згадаймо також про рух. Якщо вас мучить «вбивче похмілля», давайте хоча б на невелику прогулянку, яка допоможе наситити організм киснем, прискорити метаболізм і просто відволікти від неприємних недуг.