Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Британії на аукціоні продадуть вставну щелепу Черчілля

У Британії на аукціоні продадуть вставну щелепу Черчілля

Категорія: Політика, Курйози
У Британії на аукціоні продадуть вставну щелепу Черчілля У Великобританії на аукціон виставлено вставну щелепу прем'єр-міністра Великобританії Уїнстона Черчілля. Вона була у нього в роті, коли він вимовляв промову «Ми битимемося на пляжах» під час Другої світової війни.

"Вставні зуби Черчілля, мабуть, входять до числа найнезвичайніших предметів, які ми колись продавали", - заявив глава аукціонного будинку The Cotswold Auction Company Ліз Пул, його слова наводить The Guardian. Аукціон відбудеться у Челтнемі 6 лютого.

Вінстон Черчілль майже все життя відчував проблеми із зубами. Декілька зубів він втратив ще в молодості. Прем'єр завжди мав при собі запасні комплекти вставних щелеп. Верхні зубні протези – один із чотирьох комплектів. Їх створили з урахуванням його природної дикції (прем'єр шепелявив). Експерти оцінюють протез у золотій оправі від 5 до 8 тис. фунтів. 2010 року на аукціоні в Норфолку зуби продали за 15,2 тис. фунтів.

З однієї зі вставних щелеп прем'єра поховали. Ще одну запасну передали музею Королівського коледжу хірургів у Лондоні. У підписі до щелепи в музеї йдеться про те, що «добре підігнаний зубний протез був найважливішою фізичною та психологічною опорою» прем'єра.
 
"Це дозволило йому говорити ефективно - життєво важлива якість для будь-якого політика, і особливо для того, чиї ораторські навички відіграли вирішальну роль у його успіху", - говорить підпис до експонату.

На продаж 6 лютого також виставлять мікрофон, на який прем'єр оголосив про закінчення Другої світової війни. Його попередня вартість становить від 5 до 8 тис. фунтів.