Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Китаї знизили норму резервування для банків на 0,5 процентних пункти

У Китаї знизили норму резервування для банків на 0,5 процентних пункти

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
У Китаї знизили норму резервування для банків на 0,5 процентних пункти Народний банк (Центробанк) Китаю оголосив про зниження з 5 лютого на 0,5 процентного пункту (п.п.) норми резервних вимог для банків, повідомляє CNBC.

Нині показник становить для великих кредитних організацій 10,5 відсотка, яке середнє значення у банківському секторі країни близько 7,4 відсотка. У 2023 році китайський ЦП двічі знижував норму резервування на 0,25 п.п. Глава регулятора Пань Гуншена назвав цей крок можливістю звільнити для ринку трильйон юанів (139,8 мільярда доларів) довгострокової ліквідності.

Пекін прагне допомогти своїй економіці, цілеспрямовано стимулюючи економічне зростання і одночасно плануючи скорочення частки позикових коштів у секторі нерухомості, що знаходиться в кризі, йдеться в матеріалі.
 
Зниження норми резервування - відсотка від суми залучених коштів клієнтів, який комерційні банки зобов'язані зберігати в ЦП або у формі готівки - зазвичай здійснюється з метою підтримки розвитку реального сектора економіки.

Зміна показника одна із інструментів проведеної країни грошово-кредитної політики, з допомогою якого контролюється рівень грошової маси економіки. Норма резервування зазвичай знижується, коли регулятор планує збільшити обсяги кредитування в економіці.