Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WSJ: гірничодобувна компанія BHP перенаправить поставки в обхід Червоного моря

WSJ: гірничодобувна компанія BHP перенаправить поставки в обхід Червоного моря

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
WSJ: гірничодобувна компанія BHP перенаправить поставки в обхід Червоного моряКерівництво австралійської компанії BHP, яка є однією з найбільших гірничодобувних корпорацій, вирішило перенаправити майже всі свої вантажні судна в обхід Червоного моря, в акваторії якого почастішали випадки ракетних атак з боку хуситів. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

Через це може істотно збільшитися час доставки вантажів з Азії до Європи. В даний час поставки продукції клієнтам BHP досягають європейського ринку за більш довгим маршрутом, який проходить повз мис Доброї Надії в обхід Африканського континенту. У результаті доставка нафти, сипких вантажів та «інфраструктурних продуктів» може суттєво сповільнитись, заявили співрозмовники газети.

Рішення BHP послідувало за аналогічними діями інших великих компаній, включаючи Shell, BP та QatarEnergy. Представники останньої раніше підтвердили затримку у доставці деяких партій зрідженого природного газу (ЗПГ) через напружену атмосферу в Червоному морі. При цьому в Катарській державній нафтогазовій компанії запевнили, що загрози масового зриву постачання ЗПГ її клієнтам поки що немає.

У середині січня агентство Bloomberg з посиланням на учасників ринку попередило про ризик значного збільшення часу доставки ЗПГ та ймовірне зростання вартості перевезень цього виду палива. Обхід небезпечної акваторії, як стверджують експерти, може призвести до того, що доставка зрідженого газу з Катару до Великобританії в обхід Африканського континенту займатиме близько 27 днів.