Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Індії заявили про збільшення обсягу торгівлі з Росією

В Індії заявили про збільшення обсягу торгівлі з Росією

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
В Індії заявили про збільшення обсягу торгівлі з РосієюОбсяг торгівлі між Індій та Росією у 2024 році може збільшитися. Про це заявив міністр портів, судноплавства та водних шляхів Індії Сарбананда Соновал в інтерв'ю газеті Business Standard.

"Минулого фінансового року наш двосторонній товарообіг досяг 50 мільярдів доларів США, а цього року, ймовірно, буде ще більше", - спрогнозував він.
 
Міністр також назвав партнерство Індії та РФ «по-справжньому багатогранним». За його словами, влада двох країн співпрацює у військовій сфері, в галузі безпеки, науки та технологій.

Раніше стало відомо, що, за даними індійської митниці, товарообіг Росії та Індії за десять місяців 2023 року зріс удвічі та досяг рекордних показників – 54,7 мільярда доларів. Делі наростив імпорт російських товарів до 51,4 мільярда доларів, а постачання власної продукції до — до 3,3 мільярда доларів. Це дозволяє Росії залишатися як четвертим найбільшим торговим партнером Індії, а й другим найважливішим постачальником.

Аналітики прогнозують, що Індію найближчим часом очікує зростання економіки на тлі збільшення наявних доходів населення та споживчого попиту. Нині 60 мільйонів людей у країні (близько 4 відсотків всього населення працездатного віку) вважаються багатими та заробляють понад 10 тисяч доларів на рік. Експерти Goldman Sachs передбачили, що до 2027 року частка людей  таким доходом в Індії різко зросте до 100 мільйонів людей.