Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Переваги модульних понтонів для гідроциклів

Переваги модульних понтонів для гідроциклів

Категорія: Суспільство, Гроші

Переваги модульних понтонів для гідроциклів Плавучий модульний понтон – це прямокутний пустотілий блок, який може використовуватися для формування понтонних систем різної конфігурації та призначення або як окремий плавучий елемент. Сьогодні їх застосовують практично на всіх пляжах сучасних курортів, а також для відпочинку великою компанією під час виїзних заходів та організації таборів на березі водойм. Вони підходять для морської та прісної води, характеризуються гарною стійкістю та плавучістю, а також дозволяють реалізувати безліч цікавих ідей.


З технічними даними можете ознайомитись на сайті https://pontoon.com.ua, де представлені модульні пластикові понтони, а також сліпи для гідроциклів. Для складання є всі необхідні комплектуючі та додаткові аксесуари. Для консультацій та оформлення замовлення, телефонуйте на сайті. Ми завжди допоможемо підібрати необхідну комплектацію для реалізації вашого бізнес-проекту чи ідеї.

 

Технічні особливості

Понтонний модуль виготовлений з удароміцного поліетилену LLDPE і є порожнистою конструкцією у формі паралелепіпеда. Його поверхня посилена ребрами жорсткості та має антиковзну структуру у вигляді стільникового рифлення. По периметру блоку через певний проміжок від кутів передбачені спеціальні пази для з'єднання його з іншим модулем за допомогою конекторів або монтажу додаткових аксесуарів.


Сліп також є платформою і може використовуватись самостійно або приєднуватися до системи. Він призначений для гідроцикла, має достатьо великі розміри та вантажопідйомність.

 

Особливість сліпу полягає у формі. З боку кріплення достатня товщина та зменшується до іншої сторони. По центру майданчика форма основи має заглиблення формою днища гідроскутера. Така конструкція дозволяє легко запливати на неї і легко відпливати заднім ходом.

 

 

Додаткові аксесуари

Плавучу платформу можна обладнати для різних цілей, встановивши на неї відповідні аксесуари:


  • кнехт - це такелажне кріплення для швартування до берегової конструкції канатом або швартування до причалу малогабаритних суден;
  • доріжка – великий трап для входу з берега. Використовується, коли через прибережну флору, абосту або кам'янисту мілину, систему не можна встановити впритул до берега;
  • кріплення якірного ланцюга – петля для кріплення каната троса або ланцюга з бетонним якорем для встановлення платформи на відкритій воді з віддаленням від берега;
  • леєрні стійки – використовуються для огородження. Вони встановлюються по периметру в монтажні пази та мають 2 отвори, через які у два ряди натягуються канати;
  • сходи – використовуються для спуску під час купання.

 

 

Свобода конфігурації та ідеї застосування

Понтонна система може складатися з будь-якої кількості модулів та не обмежена конфігурацією їх монтажу. Можливі будь-які варіанти їхнього компонування. Вона може використовуватися як:


  • плавучий пірс із модульних понтонів для купання;
  • понтон для катера;
  • понтон для риболовлі;
  • понтонний міст;
  • майданчик для кафе чи ресторану;
  • понтон на озері під установку модульного будиночка.

 

До того ж можна організувати дитячий басейн на мілководді, встановивши блоки по замкнутому периметру.

Найбільш поширеним їх застосуванням стали пірси на кам'янистих пляжах. Відпочиваючі використовують їх для купання без необхідності добиратися до потрібної глибини кам'янистим дном.


При цьому часто такі системи знаходять креативне застосування. Наприклад, два з'єднані великі блоки цілком можуть служити як посадковий майданчик для вертольота.

 

Рекомендації щодо встановлення, експлуатації та догляду

Складання понтонних систем проводиться безпосередньо на воді. При установці на якір потрібно враховувати можливі припливи і відливи, тому підбирати довжину якірного троса необхідно із запасом. При використанні конструкції як причал, рекомендується обладнати його бампером.


Не перевантажуйте платформу більше за допустиму вантажопідйомність. Якщо стала крига, а вона залишилася у воді, з нею нічого не станеться, але заходити на неї не рекомендується.

 

У догляді будь-який пластиковий причал не потребує особливих зусиль. Його можна мити із шланга або поливати із відра. При сильних забрудненнях допускається використання миючих засобів.