Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Скільки рідини на день потрібно пити дітям?

Скільки рідини на день потрібно пити дітям?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я
Скільки рідини на день потрібно пити дітям?Нестача рідини в організмі призводить до виникнення головного болю та запорів, а також може стати причиною підвищеної подразливості та погіршення роботи головного мозку, що особливо позначається на школярах. У довгостроковій перспективі помірне хронічне зневоднення сприяє виникненню низки патологій, включаючи інфекцію сечових шляхів, - пише ditey.com.

Якщо не відновити витрачений запас рідини, може наступити зневоднення. Тому дітей потрібно привчати пити воду з дитинства, і важливо, щоб дитина звикла підтримувати баланс рідини в організмі. Потрібно пити багато води та інших напоїв, що сприяють підтримці необхідного рівня рідини, таких як молоко, соки, прохолодні напої. Однак при виборі напою важливо враховувати його поживність, калорійність, рівень кофеїну та вплив на здоров'я зубів.

Влітку на питний режим варто звернути особливу увагу. Діти сприйнятливіші до спеки, ніж дорослі і зневоднення в них настає швидше, особливо при фізичних навантаженнях у спеку. Відповідно, в спеку та після інтенсивних фізичних навантажень потрібно більше рідини. У підлітків спрага свідчить про нестачу рідини. Нагадуйте дітям, щоб пили потрібну кількість води після ігор та інших фізичних активностей.

Під рідиною потрібно розуміти воду, напої (чай, молочні та кисломолочні продукти, соки) та їжу, включаючи смузі та супи. Буває, що під необхідними підлітку, наприклад, 2 літри рідини на день, ми розуміємо воду і ще додаємо до неї інші рідини, що не зовсім коректно. Фахівці Британського Фонду харчування вважають, що 70-80% рекомендованої кількості рідини дитині потрібно отримувати від напоїв (з них 6-8 склянок чистої води) і 20-30% - від їжі. Тобто два підліткові літри мають бути розподілені між водою, напоями та їжею.

Кількість чистої води має бути рівномірно розподілено протягом дня - по одній склянці перед кожним прийомом їжі + від 1 до 3 склянок в решту часу.

Склянка 100-150 мл – для дітей до 5 років.

150-250 мл - для дітей та підлітків від 5 до 18 років.

Європейське агентство з безпеки продуктів харчування встановило норми споживання рідини для дітей, дотримуючись яких досягається адекватне споживання рідини в умовах помірної температури навколишнього середовища та помірної активності дітей.