Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » 12 країн Близького Сходу закликали ФІФА усунути Ізраїль

12 країн Близького Сходу закликали ФІФА усунути Ізраїль

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Спорт
12 країн Близького Сходу закликали ФІФА усунути Ізраїль12 країн Близького Сходу закликали Міжнародну федерацію футболу (ФІФА) усунути Ізраїль від міжнародних турнірів. Про це повідомляє Sky News із посиланням на лист федерацій.

Зазначається, що серед цих країн були Палестина, Саудівська Аравія, Катар та ОАЕ. Лист також розісланий усім 211 національним футбольним федераціям та шести регіональним конфедераціям, зокрема Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Генеральний директор Ізраїльської футбольної асоціації Нів Гольдштейн у відповідь на це висловив сподівання, що ФІФА не змішуватиме політику та футбол.

У грудні 2023 року президент Російського футбольного союзу Олександр Дюков розкрив відповідь чиновників ФІФА та УЄФА на питання про відсутність санкцій щодо збірної Ізраїлю. З його слів, функціонери розвели руками.

Збірні Росії були усунені від міжнародних турнірів після початку СВО в Україні. Ізраїльські команди продовжують виступ у змаганнях під егідою ФІФА та УЄФА, незважаючи на проведення військової операції в Палестині.
12 krayin Blyzʹkoho Skhodu zaklykaly FIFA usunuty Izrayilʹ