Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Міненерго США: пауза на новий ЗПГ-експорт не вплине на постачання Європи

Міненерго США: пауза на новий ЗПГ-експорт не вплине на постачання Європи

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Міненерго США: пауза на новий ЗПГ-експорт не вплине на постачання ЄвропиРішення президента США Джо Байдена призупинити узгодження нових дозволів на вивезення за кордон зрідженого природного газу (ЗПГ) не вплине на постачання союзників, включаючи держави Євросоюзу (ЄС). Про це повідомляє «Прайм» із посиланням на заяву заступника міністра енергетики Сполучених Штатів Девіда Турка.

Він наголосив, що пауза на новий експорт СРГ із США не вплине на нинішні поставки чи інші проекти, які наразі вже узгоджені чи перебувають на стадії будівництва.
 
"Це тимчасова пауза для оновлення нашого аналізу", - пояснив Турк під час виступу в американському сенаті.

Заступник міністра енергетики також зазначив, що останні п'ять років США потроїли експортні можливості для постачання своїх союзників цим видом палива. До 2030 року американські експортери мають намір наростити потенціал ще вдвічі. З цієї причини європейським країнам не варто турбуватися з приводу можливого браку американського ЗПГ у середньостроковій перспективі, сказав Турк.

Про зупинення процедури схвалення нових контрактів на експорт газу зі США стало відомо 26 січня. Своє рішення Байден пояснив ситуацією із кліматичними змінами. При цьому в Конгресі Сполучених Штатів такий захід не викликав схвалення, речник Палати представників Майк Джонсон назвав її «огидним провалом».