Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » 1/8 фіналу Ліги чемпіонів: "Реал" здолав "РБ Лейпциг", а "Манчестер Сіті" переграв "Копенгаген"

1/8 фіналу Ліги чемпіонів: "Реал" здолав "РБ Лейпциг", а "Манчестер Сіті" переграв "Копенгаген"

Категорія: Головне, Спорт
1/8 фіналу Ліги чемпіонів: "Реал" здолав "РБ Лейпциг", а "Манчестер Сіті" переграв "Копенгаген"  У футбольній Лізі чемпіонів відбулися перші матчі 1/8 фіналу play-off. "Реал" на виїзді насилу здолав "РБ Лейпциг" - 1:0, а "Манчестер Сіті" також у гостях впевнено переграв "Копенгаген" - 3:1. Тепер навряд чи щось завадить іспанській та англійській командам вийти до наступного раунду.

Черговий play-off Ліги чемпіонів відкрився матчами за участю, мабуть, головних претендентів на перемогу в турнірі - "Манчестер Сіті" та "Реала". Та й на груповому етапі лише їм удалося набрати максимум очок. Звісно, вони вважалися беззастережними лідерами і натомість своїх значно скромніших суперників по 1/8 фіналу. Ну хіба що «Лейпциг» за передматчевими спробами мав шанси створити деякі проблеми «Реалу» на своєму полі. До того ж мадридці втратили через травми основних центральних захисників і лідера атаки Джуда Беллінгема.

Втім, до гри на «Ред Булл Арені» встиг відновитись Начо, який посів місце в центрі оборони разом із номінальним опорником Орельєном Чуамені, а Дані Карвахаль повернувся на звичну позицію правого захисника. З ним у ролі центрбека «Реалу», напевно, було б важче стримувати височенного Беньяміна Шешка. Що стосується Беллінгема, то його замінив Браїм Діас.

На перших хвилинах найкраще виглядав «Лейпциг», який навіть відкрив рахунок після подачі кутового, коли голкіпер гостей Андрій Лунін помилився на виході і Шешко вразив порожні ворота. Однак VAR скасував взяття воріт, зафіксувавши порушення правил з боку атакуючої команди. Шешко відразу міг забити ще раз, але тепер уже Лунін не схибив. Незабаром йому знову довелося рятувати «Реал» від словенського нападника, який у дебюті відчував себе під опікою Начо та Чуамені надто вільно. Щоправда, і потім мадридці не могли встановити контроль над грою. Від своїх воріт вони її начебто відсунули, але й чужим практично не загрожували. Навіть зазвичай гіперактивний Вінісіус Жуніор якось розчинився на полі.

Абсолютно непомітний був у першому таймі і Діас, який просто не витримував жодного порівняння з Беллінгемом. Але відразу після перерви він блиснув неабиякою майстерністю, з дриблінгом пройшов трьох опонентів і з лівої ноги гарно закрутив м'яч у дальній кут. Гол розкрив гру та дозволив «Реалу» ловити «Лейпциг» на контратаках. Той самий Вінісіус отримав багато вільного простору і став користуватися цим. Один із його рейдів ледь не привів до другого голу, коли господарів врятувала штанга. З іншого боку, і німецький клуб часом чинив серйозний тиск на ворота Луніна, який відбив неприємні удари Шешка та Амаду Айдара.

У результаті мадридці зберегли мінімальну перевагу і тепер їм залишається оформити путівку до чвертьфіналу будинку. «Лейпциг» справив гарне враження, але на «Сантьяго Бернабеу» йому, швидше за все, протистоятиме інший, потужніший «Реал». І Беллінгем за прогнозами вже стане в дію.

У матчі "Копенгагена" та "Манчестер Сіті" інший результат, окрім перемоги англійського гранда, не розглядався в принципі. Хоча датський клуб неабияк пошумів у групі, прокотивши повз play-off «Манчестер Юнайтед», проти торішнього тріумфатора Ліги чемпіонів за всіма розкладами він мав нуль шансів. Так, у тому сезоні «Сіті» зіграв з «Копенгагеном» на «Паркені» по нулях, але зараз навряд чи варто було надавати якесь значення цій зустрічі в рамках групового турніру. Тим більше що їхня актуальна форма заслуговувала на найвищі оцінки, тоді як команда Якоба Неєструпа з грудня не провела жодного офіційного матчу.

Не дивно, що манчестерці відразу почали облогу воріт Каміля Грабари і швидко досягли успіху. Вже на десятій хвилині Кевін Де Брейне ювелірно пробив низом із досить гострого кута. Далі гості мали збільшувати різницю, а натомість пропустили з першого ж удару в площину. У тому епізоді напоров їхній воротар Едерсон, який при виносі м'яча віддав його точно на Мохамеда Ельюнуссі. Той спробував забити сам і потрапив у захисника, але Магнус Маттссон підібрав відскок і таки покарав Едерсона. Проте «Сіті» завершив першу половину на свою користь. Бернарду Сілва, опинившись один перед брамою, спокійно розібрався з Грабарою.

У другому таймі манчестерці продовжували, як то кажуть, возити «Копенгаген». Господарі думали лише про те, як програти з гідним рахунком, і були близькими до цього, але Філ Фоден з пасу Де Брейне у компенсований час зробив рахунок 3:1. Очевидно, що "Сіті" вже майже у чвертьфіналі.