Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Кіліан Мбаппе заявив про звільнення з ПСЖ

Кіліан Мбаппе заявив про звільнення з ПСЖ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Спорт
Кіліан Мбаппе заявив про звільнення з ПСЖОдин із найкращих футболістів світу, нападник збірної Франції та ПСЖ Кіліан Мбаппе наприкінці нинішнього сезону залишить паризьку команду. Про це він сам під час особистої зустрічі заявив президенту ПСЖ Нассеру аль-Хелаїфі. Щоправда, новий клуб «Мбаппе» залишається невідомим. У всякому разі, точних даних про те, що це буде саме мадридський «Реал», куди француза сватають уже не перший рік, поки що немає.

Про те, що Кіліан Мбаппе після закінчення цього сезону залишить ПСЖ, сам футболіст заявив президенту клубу Нассеру аль-Хелаїфі під час особистої зустрічі. За даними інформаційних агенцій, з обох сторін це була поважна розмова.
 
"Умови догляду ще не повністю узгоджені", - зазначив джерело AFP, додавши, що клуб і Мбаппе зроблять офіційну заяву, "після того як протягом найближчих місяців все буде оформлено остаточно".

Діючий контакт Мбаппе з ПСЖ закінчується найближчого літа, тому футболіст покине клуб як вільний агент. Однак фінансові втрати, які у зв'язку з цим зазнає ПСЖ, будуть пом'якшені досягнуто минулого літа угодою, відповідно до якої гравець у разі відходу відмовиться від бонусів у розмірі від €60 до €70 млн.

При цьому, за даними інших джерел, 25-річний футболіст, який перебуває у розквіті сил, ще не вирішив, куди саме він піде. Як відомо, протягом кількох років форварда сватали до мадридського «Реала», проте на даний момент точних даних про його перехід саме в цей клуб відсутні.

Нагадаємо, що у складі ПСЖ Мбаппе виступає з 2017 року, перейшовши туди з «Монако», з яким саме тоді взяв золото чемпіонату Франції. З урахуванням вчорашньої зустрічі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з іспанською командою "Реал Сосьєдад" (2:0), на рахунку нападника 243 року у 290 матчах, проведених у всіх турнірах, у тому числі 38 - у Лізі чемпіонів. Це рекордна результативність історія ПСЖ.

Мбаппе стане третьою зіркою, що залишила ПСЖ останнім часом. Нагадаємо, що аргентинець Ліонель Мессі та бразилець Неймар зробили те саме торік. Найсильніше в сучасному футболі атакуюче тріо представляло ПСЖ протягом двох сезонів, проте клуб не зміг дістатися навіть до чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Влітку 2020 року, у розпал пандемії, ПСЖ дійшов до фіналу головного єврокубку, але поступився «Баварії». Тому якщо ПСЖ не виграє цьогорічну Лігу чемпіонів, головними досягненнями Мбаппе у складі паризької команди залишаться п'ять або, швидше за все, шість перемог у чемпіонаті Франції. Адже на даний момент у цьому турнірі парижани лідирують з великою перевагою, на 11 очок випереджаючи після 21 туру «Ніцу».