Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Байден скликав лідерів Конгресу США для обговорення України

Байден скликав лідерів Конгресу США для обговорення України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Байден скликав лідерів Конгресу США для обговорення України Президент США Джо Байден скликав лідерів американського Конгресу в Білому Домі, щоб обговорити допомогу Україні і державне фінансування для запобігання закриття уряду, що насувається. Про це повідомляє Associated Press (AP) із посиланням на джерела.

На зустрічі, яка відбудеться 27 лютого, будуть присутні спікер Палати представників Майк Джонсон, лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, лідер меншості в Палаті представників Хакім Джефріс і лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл.

За словами анонімного джерела агентства в Білому домі, під час зустрічі Байден обговорить необхідність термінового ухвалення пакету допомоги Україні та Ізраїлю, який користується підтримкою обох партій, а також законопроект, який дозволяє федеральному уряду продовжувати роботу до кінця вересня.

До речника Палати представників з питань допомоги Україні також звернувся глава МЗС Польщі Радослав Сікорський.
 
"Пан спікер, від цього залежить доля України, змучений народ України благає Вас, на карту поставлено також довіру до вашої країни", - сказав дипломат.

Раніше член Палати представників Метт Гаєтц заявив, що виділені США кошти на підтримку Києва розтікаються світовими столицями відмивання грошей. На його думку, Вашингтону більше не слід надавати жодної допомоги державам без скорочення власного «роздутого» федерального бюджету.