Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Spiegel: Німеччина та Індія таємно обговорюють закупівлю снарядів для ЗСУ

Spiegel: Німеччина та Індія таємно обговорюють закупівлю снарядів для ЗСУ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Spiegel: Німеччина та Індія таємно обговорюють закупівлю снарядів для ЗСУІндія має «кілька сотень тисяч» артилерійських снарядів, і Німеччина обговорює з нею їхню покупку для потреб України через посередників, повідомляє Spiegel з посиланням на джерела. Переговори проводяться потай, тому що індійська влада не хоче зіпсувати відносини з Москвою, - пишуть Запорізькі Вісті

За даними видання, подібні угоди на користь збройних сил України (ЗСУ) можуть бути укладені і з арабськими країнами, деякі з яких також мають великі запаси снарядів. Експерти вважають, що можливості випуску боєприпасів також є на Балканах і в ряді країн Африки. Спецслужби ФРН побоюються, що ЗСУ вичерпають свої запаси снарядів раніше, ніж у червні.

"На жаль, артилерійські та зенітні боєприпаси не так широко доступні на полицях по всьому світу", - пояснив глава ситуаційного центру з питань України при Міноборони Німеччини Крістіан Фрейдінг. Він уточнив, що цього року німецький уряд направить 7 млрд євро на закупівлю зброї Україні, і зазначив, що «дефіциту грошей немає».

Минулого тижня глава Міноборони України Рустем Умеров заявив, що половина обіцяної країні зброї не постачається вчасно. Глава німецького МЗС Анналена Бербок говорила, що в Берліні досі точаться дискусії щодо постачання ракет великої дальності Києву. За даними німецьких ЗМІ, влада ФРН не хоче йти на це через побоювання, що ракети використовують для завдання ударів по території РФ. Володимир Зеленський неодноразово обіцяв, що Україна не завдаватиме ударів по Росії західною зброєю.