Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Макрон не виключив відправлення західних військ на Україну

Макрон не виключив відправлення західних військ на Україну

Категорія: Головне, Політика
Макрон не виключив відправлення західних військ на Україну Президент Франції Емманюель Макрон за підсумками зустрічі з главами держав у Єлисейському палаці 26 лютого оголосив про створення коаліції з екстреної підтримки України, - пишуть Запорізькі Вісті 
 
Вона обіцяє українській армії постачання ракет та бомб середньої та великої дальності. Крім того, пан Макрон припустив, що західні війська можуть бути відправлені до України. Раніше про це заявив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо.

На думку французького президента, Європи та Франції, "не слід виключати" можливість відправлення західних військ на Україну.
 
«Сьогодні немає консенсусу щодо відправлення наземних військ офіційним, передбачуваним та схваленим чином. Але в динаміці нічого не слід виключати. Ми зробимо все необхідне для того, щоб Росія не змогла виграти цю війну», - сказав Макрон.

Присутні на зустрічі в Єлисейському палаці досягли угоди про співпрацю у п'яти напрямках: кіберзахист; спільне виробництво в Україні зброї великої потужності та боєприпасів до неї; «захист країн, яким безпосередньо загрожує російський наступ в Україні», зокрема Молдови; підтримка України на кордоні з Білорусією не військовими силами; операції з розмінування території. Участь у зустрічі взяли представники керівництва Фінляндії, Литви, Румунії, Польщі, Німеччини, Данії, Словаччини, Нідерландів, Хорватії, Латвії, Греції, Іспанії, Австрії, Великобританії, Італії та ін.

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у засіданні з відеозв'язку. На зустрічі в Парижі були відсутні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, які пояснюють це необхідністю завершення процедури схвалення вступу Швеції до НАТО.