Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Spiegel: Німеччина та Індія ведуть таємні переговори щодо закупівлі снарядів для ЗСУ

Spiegel: Німеччина та Індія ведуть таємні переговори щодо закупівлі снарядів для ЗСУ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Spiegel: Німеччина та Індія ведуть таємні переговори щодо закупівлі снарядів для ЗСУ Німеччина таємно веде переговори з Індією про купівлю у країни боєприпасів та передачу їх Збройним силам України (ЗСУ) через посередників. Йдеться про сотні тисяч боєприпасів, що знаходяться в арсеналі Індії.

Вибір Берліна припав на Індію у зв'язку з тим, що в країні зберігається кілька сотень тисяч боєприпасів артилерійських. Подібні переговори щодо військової допомоги Києву також можливі з арабськими, балканськими та африканськими країнами, які мають великі запаси снарядів.

Індія боїться псувати відносини з Росією

За даними німецького видання Der Spiegel, індійська влада не хоче допомагати Україні відкрито, оскільки бояться зіпсувати дружні відносини з Росією.
 
«Уряд у Нью-Делі відкрито не бажає продавати свої гранати, оскільки Індія, як і раніше, підтримує дружні відносини з Москвою. В результаті зараз ведуться конфіденційні переговори щодо того, чи можна отримати боєприпаси через посередників», — зазначає видання.

Ситуаційний центр з питань України під час Міноборони Німеччини щодня шукає джерела закупівлі нових снарядів для ЗСУ. При цьому відомство не нарікає на фінансові проблеми. За словами голови центру Крістіана Фрейдінга, на 2024 рік німецький уряд виділить сім мільярдів євро на закупівлю озброєння для ЗСУ. Проблемою залишається лише обмеженість пропозицій озброєння над ринком.

При цьому про поступове усунення Нью-Делі від Москви стало відомо ще в січні: тоді повідомлялося, що Індія, будучи найбільшим імпортером російської зброї, може відмовитись від постачання з Росії на користь США. Індійська влада стурбована, що в такому разі Москва може піти на зближення з Пекіном.