Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Макрон заявив про створення нової коаліції щодо постачання зброї Україні

Макрон заявив про створення нової коаліції щодо постачання зброї Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Макрон заявив про створення нової коаліції щодо постачання зброї Україні Президент Франції Еммануель Макрон після завершення конференції з підтримки України в Парижі у понеділок, 26 лютого, заявив про створення коаліції з постачання Києву далекобійного озброєння.

За його словами, йдеться про «глибокі» удари ракетами та бомбами середньої та далекої дії.

"Ми вирішили створити дев'яту коаліцію для глибоких ударів – тобто бомби та ракети дальньої дії. Починаючи з сьогоднішнього вечора, ми організуємо цю коаліцію, щоб залучити всі країни, які мають можливості, і розпочати постачання нових озброєнь", - заявив Еммануель Макрон. 

Французький лідер нагадав, що раніше було створено вісім коаліцій, присвячених постачанню окремих видів боєприпасів, у тому числі систем протиповітряної оборони (ППО) та артилерії.

НАТО планує передати Києву сучасні технології

У своїй промові на прес-конференції за підсумками заходу Макрон закликав західні країни активніше допомагати Україні на тлі важкої ситуації на фронті, «це передбачає ухвалення сильних рішень».

За його словами, західні країни зроблять усе, щоб "не дати Росії перемогти" в українському конфлікті. Вони мають намір визначити треті країни, які можна залучити до постачання боєприпасів Україні. Також планується визначити країни, де буде можлива закупівля різних складових для снарядів.

При цьому французький президент запевнив, що Захід не має наміру розпочинати війну з Росією. Він наголосив, що західні країни рішуче мають намір дотримуватися стримування ескалації.

"Ми всі згодні з тим, що ми не хочемо вступати у війну з російським народом", - зазначив президент Франції. 

У свою чергу президент Польщі Анджей Дуда заявив, що країни НАТО обговорюють передачу Києву сучасних ракетних технологій.