Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У ЄС заявили про опрацювання сценарію поразки України

У ЄС заявили про опрацювання сценарію поразки України

Категорія: Головне, Політика
У ЄС заявили про опрацювання сценарію поразки України У Нідерландах заявили про опрацювання всіх сценаріїв розвитку подій в Україні, зокрема можливу втрату Києва. Про це йдеться у відповіді на парламентський запит нідерландського депутата Дерка Босвійка. 

Раніше Бойсвік запитав, чи вивчають ЄС та НАТО фінансові та військово-стратегічні наслідки поразки України.
 
«Всередині НАТО та ЄС обговорюються всі сценарії та їхні можливі наслідки», — йдеться у тексті листа за підписом глав трьох нідерландських відомств: міністра закордонних справ Ханке Брюїнс Слот, міністра оборони Кайси Оллонгрен та міністра зовнішньої торгівлі та співпраці з метою розвитку Джеффрі ван Леу.

"Очевидно, що втрата України завдала б серйозної шкоди Нідерландам, Європейському союзу та міжнародному правопорядку. Хоча ці витрати набагато ширші, ніж просто фінансові, і їх важко оцінити кількісно, уряд постійно обговорює з дослідницькими інститутами, зокрема сценарії", - йдеться у документі.

Більше того, у документі наголошується, що скорочення допомоги Україні матиме серйозні наслідки для України, але й для безпеки та процвітання на європейському континенті.

«Якщо Росія виграє цю війну, це серйозно вплине на свободу, безпеку та процвітання України, Європи та Нідерландів. Витрати та далекосяжні наслідки цього ширші, ніж [просто] фінансові витрати, і справді набагато вищі, ніж наша підтримка України зараз. З цього погляду міжнародна та голландська підтримка України є інвестицією у нашу колективну свободу, безпеку та процвітання у довгостроковій перспективі», — уточнюється у відповіді уряду.