Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Axios: США вимагали від Ізраїлю гарантій дотримання законів у секторі Газа

Axios: США вимагали від Ізраїлю гарантій дотримання законів у секторі Газа

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Axios: США вимагали від Ізраїлю гарантій дотримання законів у секторі ГазаАдміністрація президента США Джо Байдена вимагає від Ізраїлю до середини березня підписати заяву про гарантії дотримання міжнародних норм, використовуючи американську зброю, а також пропуск гуманітарного вантажу в сектор Газа. Про це повідомив Axios з посиланням на трьох ізраїльських та американських чиновників.

Як пише Axios, 8 лютого Джо Байден видав меморандум, згідно з яким країни, які отримують озброєння від США, мають надати «надійні письмові запевнення». Країнам, що беруть участь у військових конфліктах, на надання письмових гарантій 45 днів, решті держав — 180.

Як повідомили джерела Axios, у меморандумі Ізраїль не згадується окремо, проте сенатори-демократи висловлювали стурбованість щодо військових планів Ізраїлю в секторі Газа. Якщо заяву про гарантії не буде підписано, США можуть призупинити надсилання допомоги, зазначає видання.

Axios повідомляло, що Ізраїль пішов на значні поступки у проекті рамкової угоди з "Хамасом". За даними порталу, про це прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху розповів Джо Байдену у телефонній розмові. Напередодні американський президент заявив, що оголошення між Ізраїлем та «Хамасом» про припинення вогню в секторі Газа може бути досягнуто до 4 березня.