Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Представник Пекіна у березні відвідає Росію та Україну та ЄС

Представник Пекіна у березні відвідає Росію та Україну та ЄС

Категорія: Головне, Політика
Представник Пекіна у березні відвідає Росію та Україну та ЄС Міністерство закордонних справ Китаю повідомило, що у березні спеціальний представник уряду КНР у справах Євразії Лі Хуей відвідає Росію, Україну та країни Європейського Союзу, - пишуть Запорізькі Вісті

За словами офіційного представника МЗС країни, візит, який розпочнеться 2 березня, відбуватиметься в рамках «другого раунду човникової дипломатії для сприяння політичному рішенню української кризи» (цитата з агентства ТАРС).

Серед іншого китайський дипломат відвідає Францію, Німеччину та Польщу.

Минулого року Лі Хуей вже приїжджав до регіону та проводив переговори у Москві, Києві та інших європейських столицях, нагадує AFP.

Агентство також зазначає, що Китай заявляє про свою нейтральність у війні Росії та України, проте його неодноразово критикували за відмову однозначно засудити російське вторгнення.

Китай також не приєднався до західних санкцій проти Росії та збільшив обсяги торгівлі з Росією, зокрема допомагаючи їй підтримувати роботу військової промисловості.

Минулого року Китай оприлюднив документ, який назвав основою для політичного вирішення конфлікту, проте Україна та західні країни вважали, що він не містить жодних реалістичних пропозицій, які ведуть до світу.