Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Байдена виявили низку захворювань, від артриту до апное

У Байдена виявили низку захворювань, від артриту до апное

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Байдена виявили низку захворювань, від артриту до апное У президента США Джо Байдена вперше виявлено синдром обструктивного апноею сну. Про це йдеться у висновку лікаря Білого дому, терапевта Кевіна О'Коннора за результатами щорічного обстеження американського лідера.

Крім того, 81-річний американський лідер має ряд раніше виявлених захворювань, серед яких миготлива аритмія, периферична нейропатія стоп, гіперліпідемія, гастроезофагеальний рефлюкс і артрит. Крім цього, Байден страждає від сезонних алергій. Для лікування всіх перелічених вище хвороб йому були виписані ліки.

О'Коннор дійшов висновку, що Байден може виконувати обов'язки президента США в повному обсязі і без винятків.

"Байден – здоровий, активний та міцний 81-річний чоловік", - заявив Кевін О'Коннор, лікар Білого дому. 

Лікар додав, що не вважає за потрібне турбуватися про стан здоров'я голови Білого дому.

Байден пройшов обстеження у середу, 28 лютого, в Армійському медичному центрі імені Уолтера Ріда у Вашингтоні. Президента США оглянули профільні фахівці, вони передали О'Коннору свої висновки.

Байден не став проходити оцінку когнітивних здібностей

Раніше колишній лікар Білого дому конгресмен Ронні Джексон засумнівався у здатності Байдена керувати країною. За словами медика, американський лідер має серйозні проблеми зі здоров'ям. Політик додав, що спостерігав за Байденом щодня, коли він був віце-президентом в адміністрації Барака Обами.
 
За його словами, когнітивні здібності чинного голови Білого дому значно погіршилися з того моменту. Колишній лікар Білого дому вважає, що Байдену не слід було балотуватися у президенти США.
 
"Всі бачать, що з ним щось не те - і настав час припинити спроби це приховати", - додав він.

Офіційний представник Білого дому Карін Жан-П'єр розповіла, що Байден під час обстеження відвідав невролога, і той дійшов висновку, що президент не потребує оцінки розумових здібностей.
 
«Це не моя оцінка. Це оцінка лікаря», - сказала вона. Чиновниця також зазначила, що американський лідер щодня проходить тест на когнітивні функції, виступаючи із заявами на різні теми, від боротьби зі злочинністю до міжнародного порядку денного.