Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Франції оприлюднили список військової допомоги Україні

У Франції оприлюднили список військової допомоги Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Франції оприлюднили список військової допомоги Україні У Франції оприлюднили список військової допомоги, наданої Україні за останні два роки. До переліку, складеного Міністерством ЗС країни, входять далекобійні ракети та ППО.

Таблиця з 50 пунктів включає як захисне спорядження, і різні засоби зв'язку, озброєння і безпілотні апарати. Дані у списку наводяться станом на 31 грудня 2023 року до підписання між Парижем та Києвом двосторонньої угоди про забезпечення безпеки.

Серед систем ППО, які Франція окреслила серед пріоритетних напрямів підтримки України, до кінця 2023 року було поставлено дві установки Crotale NG, шість ПЗРК Mistral, а також одна франко-італійська система протиповітряної оборони SAMP/T.

Крім цього, до кінця 2023 року Париж передав Україні 30 самохідних артилерійських установок Caesar, шість знятих з озброєння гаубиць TRF1, чотири реактивні системи залпового вогню.

Раніше стало відомо, що Міністерство Збройних сил Франції замовляє у військовій промисловості дві тисячі безпілотників, 100 із яких влітку спрямують на Україну.

Крім цього, наприкінці лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, що війська країн Євросоюзу можуть вирушити до України. Пізніше глава Міноборони Франції Себастьян Лекорню пояснив слова Макрона, заявивши, що на конференції в Парижі європейські лідери обговорювали різні можливості посилення підтримки Києва.